Skip to main content

Succesvol een e-booklaten schrijven

Ontdek hoe je e-books tot een belangrijk onderdeel kan maken van de marketingstrategie van je bedrijf.

Schrijf je hier gratis in en bestel het ideale e-book voor jouw contentstrategie.


E-Book schreiben lassen

Wil je je doelgroep een interessant boek aanbieden? Dat kan gewoon online, met een e-book. Als het op het echte schrijfwerk aankomt, is het vaak een betere optie om een e-book te laten schrijven dan om het zelf op te stellen. Het is nog helemaal niet zo makkelijk om de juiste content te vinden, onweerstaanbare zinnen te formuleren en dat alles in een aantrekkelijke vorm te gieten.

Waarom zijn sommige e-books een succes en andere niet? Het geheim van elektronische bestsellers zit hem in ervaren auteurs – en die vind je gewoon op ons platform! Ontdek hoe je met een goed e-book veel meer leads kan aantrekken voor je bedrijf of organisatie.

De voordelen van e-books voor jouw bedrijf

 

Wil je je bedrijf extra laten opvallen? Of juist in contact komen met een groter en trouw publiek? Dan kan je bedrijf zeker profiteren van het laten schrijven van een e-book. Steeds meer consumenten kiezen tenslotte voor het gemak en de directe beschikbaarheid van e-books. Laat je een e-book schrijven door een professionele auteur? Dan kies je voor een aantal overtuigende voordelen voor jouw bedrijf:


 • ebooks kunnen een bron van inkomsten zijn;

 • een e-book laten schrijven over een specifiek onderwerp verhoogt je relevantie, expertise en autoriteit in de zoekmachine;

 • e-books kunnen helpen om leads te genereren, zelfs als je het e-book gratis weggeeft. Veel bedrijven bieden namelijk e-books aan in ruil voor een e-mailadres. Zo kunnen je lezers zich bij het downloaden van het e-book bijvoorbeeld aanmelden voor de nieuwsbrief. Zelfs in een vroeg stadium is dit de ideale manier om een geïnteresseerd publiek te bereiken. Veel potentiële klanten zijn zeker bereid om hun e-mailadres te geven in ruil voor kwalitatieve informatie;

 • e-books zijn onmiddellijk beschikbaar: klikken, downloaden en lezen. Je hoeft niet naar de boekhandel of op je bestelling te wachten;

 • e-books zijn goedkoper in de aanschaf dan papieren boeken. Meer klanten gaan dus over tot aankoop;

 • met een e-book ben je de concurrentie voor. Jouw doelgroep krijgt immers uitgebreide en nuttige informatie over een relevant onderwerp te lezen. Hoe meer interessante informatie je kunt overbrengen, hoe meer klantenbinding je hebt en hoe minder je doelgroep gaat ‘shoppen’ bij de concurrent. De toegevoegde waarde van een e-book overtuigt je potentiële klanten en draagt bij aan een goede reputatie voor jou als aanbieder. Niet voor niets bieden steeds meer bedrijven een e-book aan. Daarom geldt: hoe groter het aanbod van e-books wordt, hoe belangrijker de kwaliteit ervan is om succes te behalen.


Overtuig jouw doelgroep met een e-book van hoge kwaliteit – onze professionele auteurs schrijven het voor je!

Meld je nu aan en vind de juiste auteur.

Eigenschappen van een goed e-book

 

 

Een goed e-book laten schrijven betekent dat de auteur zich dient te houden aan een aantal belangrijke punten. Zo biedt een duidelijke structuur houvast aan de lezer en biedt ook diepgang in het onderwerp meerwaarde.

Wat zijn de eigenschappen van een goed e-book?
 


 • Een duidelijke structuur die overeenkomt met de hoofdstukindeling;

 • Een aansprekende titel, zoals een gedurfde belofte of een titel met triggerwoorden zoals ‘hoe’, ‘wat’, ‘waarom’ en ‘wanneer’;

 • Duidelijkheid over voor wie het e-book is bedoeld. Ook mag een introductie van de schrijver niet ontbreken, net als een verwijzing naar jouw product of dienst;

 • De content van een succesvol e-book dient relevant te zijn voor de doelgroep. Unieke content is hierbij een must. Denk aan bijvoorbeeld eigen onderzoek en data;

 • Hoewel er geen vaste regel is voor de lengte van een e-book, bevatten de beste e-books 30 tot 100 pagina’s;

 • Werk in trechtervorm: eerst de hoofdlijnen, daarna ga je de diepte in met uitwerkingen;

 • Redactie: laat je e-book altijd nalezen en eventueel redigeren door een onafhankelijke derde.

 

Waarom een e-booklaten schrijven?

 

Waarom zou je een e-book laten maken in plaats van er zelf voor te gaan zitten? Daar zijn meerdere goede redenen voor!

 

1
Meer focus op je kerncompetenties.

 

2
Tijdgebrek: je kunt niet afmaken waar je aan begonnen bent.

 

Schritt 3
Je hebt zelf niet de vaardigheden in huis om hoogwaardige content te schrijven.

 

4
De behoefte om (regelmatig) content uit te brengen.

 

5
Een e-book schrijven is één ding, maar hoe zit het met de technische kant die ook het publicatieproces kan vertragen? Een professionele auteur kan je ook het technische aspect van een e-book uit handen nemen. [/list_item]

 


Wil jij ook je traffic verhogen met een e-book, maar ontbreekt het je aan tijd? Onze auteurs helpen je graag.

Meld je hier aan en vind professionele auteurs.

Waar kun je e-book teksten kopen?

E-Book-Texte kaufen

 

Wil je een e-book laten maken, dan heb je in principe drie opties om aan teksten van hoge kwaliteit te komen:

 

Schritt 1
Rechtstreeks opdracht geven aan een onafhankelijke tekstschrijver. Je bespaart de kosten voor een tekstbureau, maar je weet niet zeker of de tekstschrijver ook inderdaad de benodigde kwaliteit voor jouw e-book kan leveren.

 

Schritt 2
Werken met een tekstbureau. Zo’n bureau vindt een auteur die de juiste expertise heeft. Je krijgt bovendien één contactpersoon die het project van jouw e-book van A tot Z begeleidt. De kosten van een tekstbureau liggen wel hoger dan bij een freelancer.

 

Schritt 3

Werken met een platform als Textbroker. Op zo’n platform vind je duizenden auteurs met een zeer breed scala aan expertise en specialismes. Hier vind je zeker de juiste auteur om jouw e-book te schrijven. Je kunt geschikte auteurs filteren op basis van hun profiel.

De voordelen van Textbroker

 

Textbroker biedt veel voordelen voor organisaties die e-book teksten willen kopen. Enkele van de voordelen zijn:

 


 • De schaalbaarheid van projecten. Via Textbroker worden zowel kleinere als grote tekstprojecten gemakkelijk afgehandeld.

 • Geen vaste kosten, je betaalt gewoon per woord.

 • Grote keuze aan auteurs met een breed scala aan vakkennis en vaardigheden. De perfecte auteur voor jouw e-book zit er ook bij! Textbroker biedt een uitgebreide database van ervaren schrijvers die jouw stem kunnen laten horen.

 • Diverse filterfuncties om de ideale auteur voor je e-book te vinden.

 • Unieke content in 36 talen en vertalingen in elke taal van de wereld.

 • Geen administratiekosten, geen papierwerk.

 • Plagiaatcheck, zodat je zeker weet dat jouw e-book alleen unieke content bevat.

 • Met onze handige Self-Service heb je zelf de controle over deadlines en feedback voor auteurs.

 • Je krijgt een afgesproken aantal herzieningen.

E-book laten schrijven FAQ

Wat kost het om een e-book te laten maken?

De kosten van een e-book maken hangen af van een aantal factoren.

Kies je voor een freelancer, dan vallen de kosten waarschijnlijk lager uit dan bij een tekstbureau. Bij een platform als Textbroker bepaal je zelf het niveau van de auteur en daarmee de kosten. Je betaalt gewoon per woord.

Andere factoren zijn de gewenste kwaliteit van de content, of er een bepaalde specialisatie vereist is en hoeveel ervaring de auteur heeft op het gebied van het onderwerp van jouw e-book.

 

In welke stappen kan ik een e-book laten maken?

Het laten schrijven van een e-book verloopt via de volgende stappen, van planning tot publicatie:

1. Kies het onderwerp waar je over wilt laten schrijven.
2. Kies de hoofd- en sub-onderwerpen.
3. Zorg voor een duidelijke structuur.
4. Laat de opzet of een eerste versie van je e-book schrijven (dat kan gewoon in Google Docs, Microsoft Word of PowerPoint).
5. Zorg ervoor dat het e-book wordt geredigeerd (door een professional).
6. Nu is het tijd voor een mooie cover.
7. Maak je e-book op met tekst en afbeeldingen.
8. Voeg eventueel een betaalpagina toe.
9. Publiceer het e-book, bijvoorbeeld als ePub-bestand op KDP (Kindle Direct Publishing van Amazon) of Kobo Writing Life (dan komt het ook op bol.com te staan). Of zet het gewoon als PDF-bestand op je eigen website.


Met een e-book kun je jouw bedrijf promoten. Textbroker helpt je met professionele teksten.

Meld je hier aan en vind professionele auteurs.

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!