Skip to main content

Website teksten laten schrijven

Met perfecte content bereik jij jouw marketingdoelen sneller

Ik wil mijn website teksten laten schrijven


Website-Texte schreiben lassen

Website teksten laten schrijven zinvol? Video’s, interactieve afbeeldingen en andere multimedia-elementen schreeuwen om de aandacht, maar teksten blijven het hart van elke website. Ze brengen het doel en de bedoeling van een website over en voorzien de lezer van de gewenste informatie.

Maar: goed schrijven is niet eenvoudig. Vooral als het erom gaat op te vallen tussen de massa websiteteksten. Iedereen die ooit heeft geprobeerd zijn gedachten zo nauwkeurig en lezersvriendelijk mogelijk te formuleren, weet dit. Dus, misschien een goed idee website teksten te laten schrijven?

De voordelen van uitbesteding zijn in veel opzichten overtuigend. Hier lees je meer over hoe je jouw doelgroep bereikt met professionele webteksten.

Waarom heb jij website teksten nodig?

Je bent hier beland, dus het belang van websiteteksten is je inmiddels wel duidelijk waarschijnlijk. In de eerste plaats is de website zelf een digitaal visitekaartje, een must-have dus. Een bedrijf dat niet vertegenwoordigd is op het net bestaat vandaag de dag praktisch niet meer voor klanten. Daarom is het des te belangrijker dat elke website door zoekmachines wordt gevonden. Dat is de eerste taak van goede websiteteksten: positieve signalen afgeven aan Google. De tweede stap: wanneer de gebruiker op de pagina klikt, moet de tekst hem inspireren tot lezen.

Website teksten hebben aldus de volgende functies:


 • Imago: Een goede website tekst staat in dienst van de reputatie van het bedrijf achter de website. Een goede indruk op het eerste gezicht is goud waard.

 • SEO: De tekst moet voldoen aan de belangrijkste criteria van zoekmachineoptimalisatie. Hoe beter de tekst, hoe groter de kans om bovenaan in Google te komen.

 • Informatie: Gebruikers zijn op zoek naar antwoorden op vragen. Dat is precies wat de tekst moet bieden. En in een vorm die de moeite van het lezen waard is.

 • Leads: De tekst moet aanzetten tot verkoop of het genereren van leads in het algemeen.

Vooral het laatste punt onthult in feite het schrijftalent van een goede copywriter. Succes is meetbaar in de vorm van leads – dus op basis van nauwkeurig omschreven acties. Een goed geschreven tekst die de lezer als vanzelf naar een bepaalde actie leidt, vereist het talent en de ervaring van een bekwame schrijver.

Website teksten laten schrijven – maar hoe?

Web Content erstellen lassen?

De basis van elke aanwezigheid op het web is inhoud van hoge kwaliteit. En die wordt overgebracht met goede teksten. Inhoud (informatie) en vorm (tekst) vormen een eenheid. Deze natuurlijke eenheid is zichtbaar in professionele artikelen. Het probleem: tekst schrijven is meestal tijdrovend en duur. Wie maakt website teksten van hoge kwaliteit?

1
Een eigen redactie is vaak duur

2
Interne productie legt beslag op de eigen resources

Schritt 3
Die marketingafdeling heeft niet altijd het juiste talent in huis

Schritt 4
De SEO-afdeling heeft meestal geen tijd of middelen om zelf zinvol in de pen te klimmen

 

Een mogelijke oplossing ligt dus voor de hand: website teksten laten schrijven – dat betekent het schrijfproces uitbesteden. En dat alles zo flexibel en schaalbaar mogelijk voor individuele projecten.


Nu meteen website teksten laten schrijven?

Bestel nu

Hoe ziet een goedewebsite tekst eruit?

Ein guter Website-Text

Niet alle teksten zijn hetzelfde. Dat geldt met name voor de verschillen tussen teksten op papier en teksten op het wereldwijde web. Als vuistregel geldt dat de internetgebruiker minder tijd heeft dan de lezer van woorden op papier. En online bestaat altijd het gevaar dat de lezer de pagina weer verlaat: de volgende tekst over hetzelfde onderwerp is immers maar enkele klikken ver weg. De gebruiker komt daar door terug te klikken naar de lijst met Google-resultaten. En daar klikt hij op de concurrent. Dag, potentiële klant…

Een goede website tekst moet dus op het eerste gezicht overtuigen.

Net als liefde op het eerste gezicht dus, maar dan net even anders. Hoe dat werkt? Website teksten worden gekenmerkt door een speciale structuur. Die structuur volgt uit het klik-, scrol- en kijkgedrag van de websitebezoeker. De tekst wordt eerder gescand dan gelezen. Het oog van de kijker zoekt eerst naar herkenningspunten. Dit zijn bijvoorbeeld:


 • de kop

 • tussenkopjes

 • afzonderlijke, liefste kortere alinea’s

 • lijstjes

Wanneer de gebruiker iets opmerkt dat overeenstemt met zijn zoekintentie of anderszins de aandacht trekt, gaat hij de tekst hoogstwaarschijnlijk eens nauwkeuriger lezen. Bingo!

Website teksten laten schrijvenFreshness en unique content

Het spreekt voor zich dat de tekst zo actueel en uniek mogelijk moet zijn. Nieuwswaarde en unieke inhoud zijn de kenmerken van goede websiteteksten. Zeker gezien de grote concurrentie op het web zijn de eisen hier hoger dan in de printsector. Een geslaagde tekst voor het web


 • biedt de gebruiker de informatie die hij zoekt (user intent)

 • is uniek (niet gekopieerd)

 • begrijpelijk en geschreven in de taal van de doelgroep

 • correct qua spelling en grammatica

Daarnaast heeft de beste website tekst SEO- en multimedia-aspecten. De basis van een website tekst zijn bijvoorbeeld goed onderzochte trefwoorden die op de juiste plaatsen zijn geplaatst. Deze geven de zoekmachines de juiste signalen.

Hier kan veel fout gaan. Keyword stuffing (je tekst volproppen met sleutelwoorden) werkt bijvoorbeeld averechts. Google ziet te veel keywords vaak als een poging tot manipulatie. Met dramatische gevolgen – bijvoorbeeld het downgraden van hele websites. En dan kan je echt weer van voren af aan beginnen.

Daarom is een goede website tekst in de eerste plaats geschreven voor de lezer en niet voor de zoekmachine. Maar let op: zoekmachinegeoptimaliseerde en goed leesbare teksten zijn echter geen tegenstelling.

Website tekst laten schrijven: kort en krachtig

Houd het kort – dit aloude schrijverscredo is relevanter dan ooit en geldt vooral voor websiteteksten. Korte zinnen zijn overtuigend en direct begrijpelijk. De richtlijn is een bovengrens van twintig woorden per zin. Nog minder is beter. Een goede webcopywriter formuleert ook actief in plaats van passief. Dat zorgt voor dynamiek en overtuigingskracht.

Waarom jij website tekstenmoet laten schrijven

Natuurlijk: wie schrijftalent heeft, gaat zelf aan de slag – en houd altijd rekening met de specifieke factoren die gelden voor internetteksten. Hier lees je overigens tips voor een succesvolle contentstrategie.

Wil je daarentegen tijd besparen voor de corebusiness van je bedrijf, dan is het slim website teksten te laten schrijven – door ervaren auteurs die weten wat belangrijk is in een online artikel. Vooral wanneer er veel vraag is naar teksten is het raadzaam om teksten voor je website bij tekstschrijvers in opdracht te geven. Zij hebben met name kennis van SEO en HTML.

Waar kan jij jouwwebsite teksten laten schrijven?

Hand mit Glühbirne

Je hebt verschillende mogelijkheden website content te laten schrijven::

1
Je eigen redactie. Voordelen zijn snelle communicatiekanalen en ervaring met het bedrijf. Maar een eigen redactieteam is duur en er bestaat een risico op bedrijfsblindheid.
2
Freelance auteurs. Voordelen zijn deels gunstige prijzen en effectieve communicatie. Een geschikte tekstschrijver vinden voor het gewenste onderwerp kan wel een hele klus zijn.

Schritt 3
Tekst- of onlinemarketingbureau. Hier vind je alle diensten onder één dak. Een marketingbureau levert meestal hoge kwaliteit en houdt zich secuur aan de briefing.

Schritt 4
Tekstmarktplaats. Hier komen opdrachtgevers en freelance schrijvers samen. Als opdrachtgever heb je veel mogelijkheden tekstschrijvers te selecteren volgens vastgestelde criteria. De kosten zijn relatief laag.


Een tekstbureau en een tekstmarktplaats in één?Textbroker biedt het beste van beide!

Ik meld me aan

Jouw concrete plan voor website copywriting:de voordelen van Textbroker

Wil je website teksten laten schrijven, dan biedt Textbroker jou diverse mogelijkheden. Op dit moderne contentplatform kun je websitecontent kopen op maat. Textbroker biedt een grote selectie van auteurs met een breed scala aan branchekennis en vaardigheden. De volgende functies zijn bij websiteteksten laten schrijven vooral handig:


 • Via diverse filterfuncties vind je een selectie van geschikte auteurs

 • Alle teksten worden gecontroleerd op unieke inhoud

 • Tekstcreatie en vertalingen in 36 talen zijn mogelijk

 • Facturering gebeurt per woord – zo heb je altijd een overzicht van alle kosten

 • Geen administratieve rompslomp: Textbroker regelt de betalingen aan de auteurs

Voor grotere tekstprojecten is bovendien de Managed-Service van Textbroker ideaal. Je krijgt alle diensten uit één hand en Textbroker stelt een speciaal team van ervaren auteurs voor jou samen.

Veelgestelde vragenwebsite teksten

Hoe lang moet een website tekst zijn?

Deze vraag kan niet algemeen worden beantwoord, omdat hij altijd afhangt van het onderwerp en het soort tekst. Om punten te scoren bij lezers en zoekmachines moet de gebruikersintentie zo goed mogelijk worden beantwoord – ook de tekstlengte is daarop gebaseerd. Vooral bij informatieve trefwoorden (waarbij de gebruiker op zoek is naar specifieke informatie) zijn langere teksten gunstig voor de ranking in zoekmachines.

Länge eines Website-Texts

Hoeveel kost het om websiteteksten te laten schrijven?

De prijs van een tekst hangt af van vele factoren. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • de wijze van betaling, bijvoorbeeld per uur, per aantal woorden of een vaste prijs per opdracht
 • de deskundigheid van de auteur en zijn of haar kwaliteitsbeoordeling
 • de omvang van de tekst en het aantal opdrachten
 • de tijd waarin een tekst moet worden geschreven; dringende teksten met een strakke deadline zijn meestal duurder
Kosten eines Website-Texts

Wat is belangrijk bij het zoeken naar een auteur?

De juiste schrijver vinden is vaak lastig. Toch zijn er enkele aanwijzingen voor de vraag of de copywriter bij de job past:

 • Welke ervaring heeft de copywriter?
 • Welke opleiding heeft hij of zij?
 • Past de stijl van de tekstschrijver bij de opdracht?

Veel auteurs laten aan de hand van een tekstvoorbeeld alvast zien wat ze in hun mars hebben. Dit dient om klanten een idee te geven van de stijl van de tekstschrijver.

Autorensuche
Briefing

Wat is belangrijk in de briefing in het kader van website copywriting?

Hoe beter en nauwkeuriger de briefing, hoe betrouwbaarder het resultaat. Investeer dus de nodige tijd om de auteur voldoende uitleg te bieden. Belangrijke punten in de briefing zijn bijvoorbeeld:

 • het soort tekst, de plaats van publicatie van de tekst en de doelgroep
 • samenstelling en structuur
 • taalstijl, aanspreken van de lezer (indien nodig)
 • eisen voor zoekmachinevriendelijkheid, bijvoorbeeld trefwoorden