Skip to main content

Textbroker.nl is jarig en krijgt een nieuwe Country Manager

Een jaar geleden lanceerden we het Nederlandse platform van Textbroker. Marlies Ootes blikt terug op het eerste jaar en stelt de nieuwe Country Manager voor.

Op 1 februari 2012 opende textbroker.nl de aanmelding voor klanten en was de lancering van de tekstmarktplaats een feit. De eerste productbeschrijvingen verschenen in het opdrachtaanbod en auteurs snuffelden aan het werken met sleutelwoorden. Zoals dat gaat op een nieuwe marktplaats moest het evenwicht tussen vraag en aanbod in de eerste weken nog gevonden worden: soms waren er te veel, soms te weinig opdrachten. Na de sponsoring van WordCamp 2012 werd Textbroker bekender in Nederland, waardoor onze tekstschrijvers meer keus kregen, wat wederom nieuwe auteurs aantrok.

Nog voor de zomer vonden de eerste grote klanten hun weg naar Textbroker en begonnen we met projectmanagement, waarbij het plaatsen van opdrachten en het managen van teams door Textbroker werd gedaan. Voor auteurs was dit wennen, omdat het accepteren van teksten langer op zich liet wachten dan normaal. In ruil daarvoor steeg het opdrachtaanbod en is de kans dat de tekst terug wordt gestuurd bij projectmanagement kleiner: de teksten worden immers nog door ons geredigeerd.

 

Alle verwachtingen overtroffen

Inmiddels is het projectmanagement aan de orde van de dag en weten onze tekstschrijvers de weg naar deze teams goed te vinden. Ook stromen er dagelijks nieuwe OpenOrders binnen, die vaak binnen de korste tijd worden opgepikt en regelmatig uitmonden in DirectOrders. Directeur Jan Becker-Fochler had een jaar geleden niet durven dromen dat het met het Nederlandse platform zo hard zou gaan: 'Natuurlijk wisten we dat er veel vraag was naar Nederlandse teksten, maar deze aantallen overtreffen al onze verwachtingen.'

Het verjaardagscadeau voor textbroker.nl vormt de nieuwe Country Manager Arie Tollenaar. Omdat Marlies Ootes overstapt naar Textbroker Duitsland, was er hard gezocht naar een nieuwe Nederlandse medewerker voor het hoofdkantoor in Mainz. Tollenaar wierp al in december een kijkje in de keuken en neemt per 1 februari het stokje over. Vanzelfsprekend zal Ootes hem achter de schermen nog met raad en daad terzijde staan: 'Best lastig om je kindje uit handen te geven, ik zal de Nederlandse klanten en auteurs erg missen!' Met Tollenaar is gelukkig een goede opvolger gevonden: 'Ik heb er veel zin in!'


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!