Skip to main content

De 5 beste manieren om met je blog geld te verdienen

De 5 beste manieren om met je blog geld te verdienen

Met bloggen kun je geld verdienen. Of je nu een DIY-blog, een goedgelezen blog over fashion of een kleurrijke foodblog bijhoudt, maakt al bijna niet meer uit. Uit onderzoek is gebleken dat 13% van de professionele bloggers meer dan € 1000 per maand verdient met hun weblog. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Dit zijn de 5 beste manieren.

1. Affiliate marketing

Bij affiliate marketing beveel je in jouw blog producten of diensten van anderen aan. De linkjes zijn voorzien van een code en als blogger krijg je een provisie op clicks, leads of verkoop van die andere producten of diensten. Goede programma’s voor affiliate marketing zijn Amazon, Awin, Affilinet of Belboon.

Waar je op kunt letten bij affiliate marketing? Kies voor een programma en reclameaanbod dat past bij jouw blogonderwerp en stijl, zodat je bezoekers relevante links voorgeschoteld krijgen, waar jij achter kunt staan.

2. E-books

Heb je een goedbezocht blog met enthousiaste reacties? Bundel de beste artikelen als premium-content en bied ze aan als e-book. Dat kan via Lulu of Beacon. Of nog beter: heb je een e-book geschreven dat een probleem oplost voor je bezoekers? Verkoop het via je blog. Dat kan heel makkelijk met een shop-plugin.

Zo verkoopt problogger.com een e-book ’31 days to build a better blog’ voor nog geen 30 dollar. De blog zelf is het beste voorbeeld dat dit werkt: problogger.com kan er goed van rondkomen.

En hoe je een e-book succesvol maakt? Bied altijd meerwaarde aan je gebruikers, en zorg voor een niche zodat je geen of weinig concurrentie hebt. Breng je e-book vervolgens via social media, nieuwsbrief en in de sidebar van je blog onder de aandacht.

 

3. Online cursussen en trainingen

Ben je een expert die jouw doelgroep een concrete oplossing voor een probleem biedt? Denk bijvoorbeeld aan cursussen voor freelance schrijvers of advanced online marketing. Zet dan een training of cursus op. Wil je succesvol zijn met je cursus, dan moet je al wel een aardig groot publiek en autoriteit hebben opgebouwd. Aanbieden kan via platforms als Teachable of Udemy. Vul je cursussen aan met vlogs en podcasts.

4. Reclame

Je eigen product of dienst via online advertenties aanbieden, kan een goede keuze zijn. AdWords, AdSense of een online reclamemarktplaats als AdScale zijn prima manieren om je dienst top of mind te krijgen bij je (toekomstige) publiek.

5. Sponsoring en samenwerkingen

Het platform Blogatus is een marktplaats voor blogmarketing, hier vinden adverteerders en bloggers elkaar. Werk gerust samen met producten waar jij achterstaat, maar wees er altijd eerlijk over dat het om betaalde content gaat. Het maakt jou nog authentieker.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!