Skip to main content

HTML: zo maak je goede links

Groen krijtbord waarop een HTML-tags getekend staat met daaronder de tekst 'zo maak je goede links'

Je ziet het soms staan in een auteursbriefing: “verwerk een relevante interne link in je tekst”. Als beginnend auteur weet je misschien nog niet goed hoe dit precies in zijn werk gaat. Lees hieronder hoe je dat doet.

Standaard opbouw van een link

Wil de klant een link in zijn tekst, dan bedoelt hij/zij in de meeste gevallen niet dat de link ook echt zichtbaar is. De link moet ‘verstopt’ zijn achter een woord of woordcombinatie. Verwerk je een link in een tekst, dan heb je de volgende puzzelstukken nodig:

– HTML-tags
– De link zelf
– De anchor tekst: het woord waar de lezers op klikken om naar de betreffende pagina te gaan.

Structuur 

<a href=”link”>anchor text</a>

Een voorbeeld

<a href=”https://www.textbroker.nl/auteurs-hoe-werkt-textbroker”>Textbroker-auteur</a>

Verwerkt in een tekst 

“Bij Textbroker kunnen auteurs gratis uit honderden schrijfopdrachten kiezen, en zelf bepalen wanneer en hoeveel zij schrijven. Word nu <a href=”https://www.textbroker.nl/auteurs-hoe-werkt-textbroker”>Textbroker-auteur</a> en profiteer van de volgende voordelen.”

Link die opent in een nieuw venster

Er bestaan ook extra opties bij links. Daarmee kun je ervoor zorgen dat de link op een andere manier werkt of dat de link meer informatie bevat.

Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat een link automatisch in een nieuw venster opent. Dat doe je door target=”_blank” toe te voegen.

Een voorbeeld 

<a target=”_blank” href=”https://www.textbroker.nl/auteurs-hoe-werkt-textbroker”>Textbroker-auteur</a>

 


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!