Skip to main content

Excellente Textbroker auteurs aantrekken en behouden

Een goede tekst doet wonderen – en bij Textbroker is iedere opdrachtgever op zoek naar content die precies past bij zijn of haar wensen en eisen. Waar de een blij is met een losse stijl voor informele blogs, heeft de ander juist baat bij een analytische auteur om complexe gegevens samen te vatten tot een begrijpelijk artikel. Wat voor de een te rommelig is, kan voor de ander precies de juiste toon treffen.

Textbroker auteurs

Een ‘goede auteur’ heeft voor elke opdrachtgever een andere betekenis. Vandaar de vraag: hoe trek je als opdrachtgever de juiste auteur aan, die exact past bij de stijl en inhoud die jij voor ogen hebt? En belangrijker nog: hoe behoud je die perfecte auteur, die volledig invulling kan geven aan jouw tekstuele vereisten?

Durf te vragen (via DirectOrders)

Hoe getalenteerd en ervaren sommige tekstschrijvers ook zijn, ze hebben altijd jouw hulp nodig om de juiste content te kunnen schrijven. Heb je een serie teksten nodig? Probeer de briefing voor de eerste tekst zo duidelijk mogelijk op te stellen. Krijg je vervolgens een tekst binnen waar je blij van wordt? Dan loont het zich meestal simpelweg verder te werken met de auteur van die tekst via DirectOrders. Zo weet je zeker dat de schrijfstijl consistent is en wat je van de kwaliteit mag verwachten. Bovendien kun je vanaf dat moment rechtstreeks met de auteur communiceren via het berichtensysteem. Hoe specifieker je in je berichten en DirectOrders communiceert hoe de teksten in elkaar moeten zitten, hoe beter. Durf exact te vragen wat je nodig hebt. De auteur zal antwoorden met nóg betere content.

Geef je auteur de ruimte

Ben je op een auteur gestuit die je interessant lijkt, maar twijfel je nog wat over een samenwerking? Je hebt je oog niet voor niets op deze auteur laten vallen, geef je tekstschrijver daarom een paar sessies de kans. Wie weet was hij of zij wat voorzichtig in het begin en raakt pas bij vervolgteksten goed op stoom. Het komt ook voor dat opdrachtgever en auteur van elkaar leren tijdens het proces. Excellente auteurs tonen graag een betrokken houding en kunnen je op blinde vlekken wijzen of op nieuwe ideeën brengen. Laat hem of haar experimenteren, maar zorg altijd voor een duidelijke briefing.

Conclusie

It takes two to tango – als het gaat om het aantrekken en behouden van een excellente auteur. Twee weten altijd meer dan één. Maak hier vooral gebruik van om je teksten naar een hoger niveau te stuwen.

Hebt u een bekwame auteur voor uw content nodig?

Nu gratis aanmelden


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!