Skip to main content

Contact met gelijkgezinde freelancers

vijf mensen die hun vuisten tegen elkaar houden.

Niemand van ons kan alles alleen. En zeker freelancers niet. Behalve met de inhoudelijke ontwikkeling binnen jouw vakgebied heb je namelijk ook te maken met alles rondom het ondernemen. Een website, je social media, het opbouwen van je netwerk, belastingen & verzekeringen, er komt heel wat kijken bij het werken als freelancer.

Contacten onderhouden met andere, gelijkgezinde freelancers is een belangrijke factor om in balans te blijven en je business vooruit te helpen. Hoe je dat contact inricht, werkt voor iedereen anders. Wij geven je graag een aantal tips van ervaringsdeskundigen om het beste te halen uit je contacten met andere freelancers.

Samen offline

Heb je een technische vraag? Zoek je een goede accountant? Of wil je een opdracht samen met anderen uitvoeren? Grote kans dat je antwoord en hulp krijgt als je offline met anderen samenkomt. Dit kan bijvoorbeeld in een lokale co-working space. Deze bestaan overal, in alle soorten, maten en concepten. Of neem deel aan een ‘hoffice’, een zogeheten home office. Dan zit je in een groepje aan elkaars keukentafel om enerzijds te werken aan je eigen opdrachten en anderzijds om samen te lunchen en te overleggen. Ideaal om een stevig netwerk op te bouwen waaruit gegarandeerd opdrachten en inspiratie voortkomen. Start je eigen hoffice of zoek naar bestaande varianten. Professioneel succes en een gezellige werkdag zijn verzekerd!

Voor wie overal ter wereld kan werken, zijn internationale digital nomad hotspots ideaal. Je woont en werkt dan op een interessante locatie, je krijgt nieuwe inzichten en je doet vooral een enorme kaartenbak aan internationale contacten op. Zo ontstaan de beste ideeën voor jouw business.

Co-living

Wil je nog een stapje verder gaan? Vergeet dan de grens tussen werk en privé en ga samenwonen met een groep freelancers. Het achterliggende doel van deze keuze is om een stabiel netwerk op te bouwen met mensen die overal ter wereld creatief met elkaar kunnen samenwerken en zich overal thuis kunnen voelen. Zulke co-living communities huren compleet ingerichte appartementen over de hele wereld, maar hebben in het thuisland doorgaans geen woning meer. Zo voorkom je onnodige ballast, ben je flexibel om te reizen en kun je toch in een fijne woning wonen en werken. Dit concept komt uit Amerika. Hier maakte de Rainbow Mansion al in 2006 furore als eerste co-living woonproject.

DNX Global en vakbeurzen

Key-note sprekers, events en talrijke workshops over het bestaan als digital nomad, dit vind je allemaal tijdens de bruisende DNX Global conferentie. Deze vindt regelmatig in Barcelona en Lissabon plaats. Een goede reden om je blikveld te verruimen en van een korte ‘workation’ te genieten!

Naast de DNX Global kun je lokaal regelmatig je licht opsteken en netwerken op een vakbeurs. Ben je tekstschrijver met de focus op bijvoorbeeld fitness, mode of fotografie? Speur het internet af naar vakbeurzen in je buurt. Grote kans dat je er de enige tekstschrijver bent. Perfect om op te vallen en opdrachten binnen te halen!

Online communities

Ook voor wie liever vanuit de eigen werkplek een online netwerk opbouwt, zijn er talrijke mogelijkheden. Denk aan Facebookgroepen, Citizen Circle (voor digitale nomaden) of, dichtbij, ons eigen Textbroker forum voor auteurs. Perfect voor newbies!


Reacties

Halina Parenteau 3. februari 2021 - 8:07

I have a couple of questions for you

Beantwoorden

angelika.jung-peeters 9. februari 2021 - 9:53

Hallo Halina!
Wij beantwoorden graag jouw vragen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is via [email protected] of [email protected].

Ik kijk uit naar je mail!

Angelika

Beantwoorden

Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!