Skip to main content

Content strategie op Twitter – razendsnelle info wereldwijd

Logo van Twitter

Een effectieve content strategie op Twitter inzetten is een vak apart, beweren twitterende tongen. Maar hoe gebruik je Twitter om met slechts 140 tekens een groot bereik en invloed te genereren? Zoekmachines nemen tweets mee. Een goed idee dus om Twitter vaak te vullen met kwalitatief hoogwaardige content. 7 Tips om een echte Tweep te worden.

1. Leer de Tone of Voice op Twitter kennen

Lees je goed in, weet wat er speelt en wanneer een tweet het handigst geplaatst kan worden.

2. Ken je #hashtags

Hashtags zijn perfect als archief, nieuwsflits en trendsetter tegelijk. Een rake hashtag geeft je tweet diepgang, een twist of een vleugje humor. In Twitter Trends vind je de meest actuele en populairste hashtags. Gebruik ze slim, maar met mate. Een #tweet #vol met #hashtags #irriteert #iedereen.

3. Entertainment in 140 tekens

Schrijf je tweets op een informatieve manier, onderhoudend en authentiek. Een goede link of een sterke afbeelding is hierbij goud waard. Of plaats een mooie infographic of natuurlijk een vlog. Je volgers willen diversiteit, dus maak het leuk voor ze.

4. Een @ aan het eind

Adresseer je een ander account in jouw tweet? Zet de @ dan achterin. Zo blijft jouw eigen account zichtbaar voor iedereen, niet alleen voor je eigen volgers.

5. Retweets en DM’s

Word je geretweet of ontvang je een Direct Message? Antwoord dan zo snel mogelijk. Twitter is dé snelle social media bij uitstek.

6. Geduld is een schone zaak

Op Twitter groei je het beste organisch, dus met volgers die jou interessant vinden en vanzelf gaan volgen. Krijg je een verleidelijk aanbod om voor weinig geld een flink aantal followers te kopen? Ga er niet op in. Je koopt een blok aan je been, want deze followers zijn passief en voegen niets toe aan de natuurlijke dynamiek van jouw account.

7. Wees sociaal en daag uit met interessante content

Twitter is een sociaal netwerk. Geef likes, retweet inhoudelijk passende tweets van anderen, wees gul. Bedank voor een retweet, zeker als jouw inhoudelijke bijdrage is aanbevolen door een ander account. Je betrokkenheid zal vanzelf je community doen groeien en sterker maken. Zet je challenges, quizzes of wedstrijden in? Bedenk er een mooie hashtag voor en vraag je deelnemers om hem in hun bijdrages te noemen. Zo vergroot je snel en doelgericht je bereik. Met een snel groeiende, ‘engaged’ community tot gevolg. Op Twitter Analytics kun je monitoren wat de impact van jouw content is.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!