Skip to main content

De opdracht is af – en nu?

U hebt eerder al kunnen lezen hoe u uw eerste opdracht aan kunt nemen. Inmiddels is de tekst geschreven en hebt u deze ingeleverd. Lees hier wat er vervolgens met uw tekst gebeurt.

U hebt uw tekst binnen de opgegeven tijd geschreven, hebt voldaan aan alle voorwaarden en hem vervolgens ingeleverd. Wat gebeurt er nu?

 

  1. De opdrachtgever is blij met de tekst. Hij neemt hem onveranderd aan. Daarvoor heeft hij drie dagen – vanaf de dag dat u de tekst heeft ingeleverd – de tijd. Wanneer hij de tekst in deze periode niet handmatig aanneemt, dan geldt hij vanaf de vierde dag als automatisch aangenomen. U verdiensten worden direct in uw Textbroker-account bijgeschreven.
  2. De opdrachtgever wenst een herziening. U ontvangt de tekst terug voor aanpassingen. Hiervoor hebt u 24 uur de tijd, voordat het artikel als onveranderd weer in de opdrachtenlijst komt te staan. Andere auteurs kunnen dan op hun beurt de tekst oppikken. Hebt u in de opdrachtomschrijving wat over het hoofd gezien, dan kunt u dat hier snel verbeteren.
  3. De opdrachtgever wijst uw tekst af. Voor een afwijzing moet de opdrachtgever u minstens eenmaal de gelegenheid gegeven hebben om de tekst te verbeteren. Is hij dan nog niet tevreden, dan kan hij besluiten de tekst af te wijzen. Dat gaat echter niet zomaar. Textbroker neemt elke afwijzing in detail door en besluit of deze terecht is of niet.

 

Statistieken – Waar kan ik zien wat er met mijn tekst gebeurt?

Als u bent ingelogd, ziet u onder Opdrachten > Statistieken:

  • hoeveel teksten u tot nu toe heeft ingeleverd;
  • bij hoeveel opdrachten aanname en betaling door de opdrachtgever nog openstaan;
  • of een opdrachtgever nog een herziening wenst;
  • hoeveel teksten Textbroker nog beoordelen moet;
  • hoeveel van uw teksten afgewezen zijn;
  • hoeveel teksten u met succes geschreven heeft;

In het rechterveld ziet u uw laatste vijf beoordelingen. Het gemiddelde van deze beoordelingen vormt uw huidige classificatie van 2 tot 5 sterren.

Helemaal onderaan worden alle teksten weergeven die u reeds geschreven hebt, gesorteerd op status van aanvaarding door de klant en beoordeling van Textbroker en opdrachtgever. Hier ziet u ook uw verdiensten per tekst.

Berekening en uitbetaling

Onmiddellijk nadat de opdrachtgever een tekst aanvaardt, schrijven wij de vergoeding voor de succesvol afgeleverde opdracht in uw Textbroker-account bij. U kunt uw geld elke vrijdag laten uitbetalen, wanneer uw saldo minstens 10 euro bedraagt en u de aanvraag voor donderdag om 23:59 hebt gemaakt. Latere aanvragen worden voor de volgende betalingstermijn beschouwd.

Leuke collega’s om ervaringen mee uit te wisselen

Als u voor Textbroker schrijft, hoeft dat niet te betekenen dat u helemaal alleen achter de schrijftafel zit: we hebben recent een groep gecreëerd waar ervaren auteurs de nieuwkomers met advies en praktische hulp bij kunnen staan – geïnspireerd door het Duitse platform die al een grote actieve gemeenschap van auteurs heeft op Facebook. Bezoek hier onze Facebookgroep en meld je direct aan. Hier kunt u alles bespreken wat met het schrijven of met ons platform te maken heeft. Naast een uitwisseling van uw ervaringen met het platform, de opdrachtgevers, beoordelingen en het delen van schrijftips, kunnen de ervaren auteurs wellicht de nieuwkomers een steuntje in de rug bieden. Wilt u ook altijd op de hoogte blijven van updates en nieuws van Textbroker Nederland? Dan kunt u een fan worden van onze Facebookpagina.

Wij wensen u een goede start en veel succes bij Textbroker, ongeacht wanneer en waar u teksten schrijft.

 

Beeld: © LuckyBusiness _istockphoto


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!