Skip to main content

De vijf beste steden voor digitale nomaden

Houten tafel met daarop een theelichthouder en een houten cijfer vijf

Het is de droom van velen: als freelancer met je laptop overal ter wereld kunnen werken. Het enige wat je nodig hebt, is een stabiele internetverbinding. Inmiddels is het wereldwijd mogelijk voor digitale nomaden om op de meest fantastische locaties te werken. Wij beschrijven hieronder de top 5 van best uitgeruste plekken ter wereld. Met of zonder hangmat en cocktail in de hand.

1. Chiang Mai, Thailand

Azië is en blijft de meest populaire bestemming onder digitale nomaden. Thailand spant de kroon. Het leven als reizende ondernemer is er een feest door de hoge kwaliteit van het leven en de prima technische infrastructuur. De stad Chiang Mai in het noorden van Thailand heeft het allemaal: een ontspannen sfeer, fantastisch eten, goedkope appartementen en natuurlijk het heerlijke klimaat en de overweldigende natuur. Ook worden daar vaak netwerk events en ‘workations’ voor de wel 3000 digitale nomaden georganiseerd.

2. Buenos Aires, Argentinië

Zuid-Amerika staat niet bovenaan de lijst van betrouwbaar internet, maar in Buenos Aires zul je daar geen problemen mee ervaren. Buenos Aires is zo geliefd dat tijdens de Europese winter een hele wijk gevuld wordt met digital nomads. Geen wonder, want ‘BA’ heeft maar liefst 80 cafés met gratis wifi en co-working spaces voor gelijkgezinden. Voeg hieraan het beroemde nachtleven (de tango!) toe, de betaalbare woonruimte, een vriendelijke bevolking en een spannende cuisine. In Buenos Aires vinden zelfs conferenties voor digitale nomaden plaats. Hoogste tijd dus om behalve je laptop ook je Spaans weer op te pakken!

3. Wellington, Nieuw-Zeeland

Backpackers hebben van oudsher een zwak voor Australië en Nieuw-Zeeland. Dat is voor digitale nomaden niet anders. In grote steden zoals Sydney, Auckland, Christchurch, Wollongong en Wellington ben je verzekerd van een stabiele internetverbinding. Niet goedkoop, maar dat maakt vooral Wellington, de betaalbare, charmante hoofdstad van Nieuw-Zeeland, meer dan goed. Wellington, dat in 2011 uitgeroepen werd tot de coolste hoofdstad van de wereld, ligt in een adembenemende natuur. De stad barst zowat van de co-working spaces en overtuigt ook op cultureel gebied. Ben je een foodie? Hier kun je je uitleven in de talloze restaurants en hippe bars. En vergeet niet dat in Wellington de meest gastvrije en ontspannen ‘kiwi’s’ van het hele eiland wonen.

4. Lissabon, Portugal

We kennen allemaal Barcelona als populaire hotspot voor digital nomads. Maar dé insidertip binnen Zuid-Europa is toch echt Lissabon. De Portugese hoofdstad bruist niet alleen van unieke charme, maar je vindt er ook de beste voorwaarden voor start-ups. De stad is betaalbaar gebleven, net als het uitstekende openbaar vervoer. Ook surfers komen er volop aan hun trekken, net als liefhebbers van de authentieke fado en de fantastische visgerechten.

5. Berlijn, Duitsland

Je hoeft niet per sé ver weg of in een warm klimaat te belanden voor een coole digitale nomade community. Berlijn blijft een van de meest coole, rauw-romantische steden ter wereld. Een zeer interessante plek voor freelancers die vanuit een betaalbare Airbnb hun business willen ontwikkelen. Inspiratie en creativiteit te over in deze stad met uitstekend openbaar vervoer, veel groen, een onvergetelijk nachtleven en een unieke, internationale sfeer.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!