Skip to main content

De voordelen van de DirectOrder

De voordelen van de DirectOrder

DirectOrders zijn een gemakkelijke manier om kwalitatieve teksten te laten schrijven door een goede auteur. De gemiddelde prijs van een DirectOrder ligt alleen wel hoger dan je van OpenOrders gewend bent. Dat is niet voor niks, want DirectOrders brengen een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Daarom is het in sommige gevallen de moeite waard om iets meer te betalen voor deze teksten. De prijs van een DirectOrder betaalt zichzelf namelijk terug in gemak, kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Wat is een DirectOrder?

Op Textbroker werk je met allerlei verschillende opdrachten. Zo zijn er de OpenOrders, die alle schrijvers van jouw gewenste schrijfniveau aan kunnen nemen. Ook zijn er TeamOrders, waarbij een geselecteerd groepje schrijvers aan jouw opdrachten werkt. Dan is er nog de DirectOrder: een exclusieve opdracht die je direct naar een auteur stuurt.

 

Een DirectOrder is een directe opdracht die aan slechts één auteur wordt verstuurd. Deze auteur kan er vervolgens zelf voor kiezen om de opdracht af te wijzen of aan te nemen. Het fijne van een DirectOrder is dat je precies weet wie er aan jouw teksten werkt. Je vindt de juiste auteur door te zoeken in de database. Het is daarnaast ook mogelijk om een DirectOrder te sturen naar een schrijver die eerder een goede OpenOrder voor je schreef. Zo weet je meteen met wie je in zee gaat.

 

Wat beïnvloedt een DirectOrder prijs?

De prijs die je betaalt voor een DirectOrder is zeker niet altijd hetzelfde. Dit wordt namelijk bepaald door de auteur zelf. Hij of zij bepaalt de prijs per woord die een DirectOrder kost. Voor sommige schrijvers is dit een vast tarief, maar in sommige gevallen is het mogelijk om over de prijs te onderhandelen. Maar welke factoren spelen precies mee in het bepalen van dit tarief? Over het algemeen zijn er drie belangrijke elementen die de DirectOrder prijs beïnvloeden: ervaring, onderzoek en kwaliteit.

 

De ervaring van de auteur

Ervaren auteur brengen veel kennis met zich mee en weten over het algemeen precies wat ervoor nodig is om een pakkende en goed gestructureerde tekst te schrijven. In de meeste gevallen zijn dit dan ook auteurs met vijf sterren, waardoor ze een hogere vergoeding gewend zijn. Dat betekent dat deze auteurs over het algemeen een hoger tarief vragen. Tegelijkertijd hebben ervaren schrijvers meestal meer vaste klanten en projecten waar ze aan werken. Dat betekent dat ze kieskeuriger kunnen zijn in de opdrachten die ze aannemen, oftewel: ze zullen niet schrijven voor een te laag bedrag. Auteurs met minder ervaring zijn meestal juist op zoek naar nieuwe klanten, zodat ze meer kennis op kunnen doen. Zij zijn dus bereid om iets minder geld te vragen voor hun DirectOrders.

 

Hoeveel onderzoek is er nodig?

Sommige teksten zijn nu eenmaal makkelijker om te schrijven, terwijl andere teksten om meer kennis en onderzoek vragen. Daarom kan de prijs van een DirectOrder ook sterk afhankelijk zijn van de opdracht die jij voor de auteur hebt. Is het een simpele tekst die weinig onderzoek vergt? Dan zal er weinig aan de hand zijn. Is het juist een opdracht waarbij de auteur veel informatie moet verzamelen, eventueel zelfs door wetenschappelijke bronnen te raadplegen? In dat geval kan de auteur ervoor kiezen om een iets hoger tarief te vragen. Veel onderzoek kost namelijk ook veel tijd, waardoor de auteur soms uren langer bezig is met een tekst van duizend woorden. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg, dus het is nog mogelijk om te onderhandelen over de prijs.

 

Kwaliteit

Wanneer je een auteur inschakelt om een professionele tekst te schrijven, wil je natuurlijk wel kwaliteit ontvangen. Sommige schrijvers zijn nu eenmaal beter in het schrijven van hoogwaardige teksten die goed in elkaar zitten. Deze auteurs zullen over het algemeen een hoger tarief rekenen voor hun DirectOrders. Kwaliteit vergt namelijk ook tijd, waardoor een auteur meer geld moet vragen om uiteindelijk een redelijke beloning te ontvangen voor al het harde werk. Andere auteurs hebben een andere kwaliteit: zij werken ontzettend snel en kunnen daardoor in korte tijd veel teksten schrijven. Zij zullen over het algemeen een iets lager tarief vragen. Het nadeel is dat je hierdoor een tekst ontvangt die iets minder zorgvuldig in elkaar is gezet.

 

De voordelen van DirectOrders

Het is nu duidelijk waarom de prijzen van een DirectOrder zo kunnen variëren, maar toch geldt: voor een DirectOrder betaal je altijd meer dan voor een OpenOrder. Dat heeft natuurlijk zo zijn redenen, want DirectOrders brengen een aantal voordelen met zich mee die zeker een hogere prijs waard zijn. Niet ieder pluspunt zal voor elke klant even zwaar wegen. Dit is namelijk totaal afhankelijk van de soort tekst en auteur die jij zoekt.

 

Altijd dezelfde kwaliteit en tone-of-voice

Heeft een bepaalde auteur een tekst voor je geschreven waar je heel blij mee bent? Wist hij of zij de perfecte stijl en toon te vangen die op jouw doelgroep aansluit? En was de schrijver ondertussen ook nog in staat om een goed inhoudelijk stuk te schrijven? Dan wil je natuurlijk vaker samenwerken met deze auteur. Zo zorg je ervoor dat je elke keer dezelfde kwaliteit ontvangt. Dat bereik je alleen door DirectOrders aan te maken voor deze auteur. Dit zorgt er namelijk voor dat alleen deze auteur aan de slag kan met jouw opdrachten, waardoor je de kwaliteit krijgt die je verwacht.

 

Wanneer je meerdere opdrachten naar één auteur verstuurt, weet je zeker dat de tone-of-voice van iedere tekst identiek is. Dat is vooral nuttig wanneer je meerdere teksten nodig hebt voor één bedrijf of website. Deze moeten namelijk allemaal dezelfde toon en inhoud hebben. De auteur weet precies welke stijl bij jouw opdrachten past en kan gemakkelijk dezelfde stijl recreëren. Hierdoor passen alle teksten moeiteloos bij elkaar en vormt je website een mooi geheel.

 

Persoonlijke afspraken maken

Voor grote projecten is het soms nuttig om samen te werken met slechts één auteur. Dit zorgt er namelijk voor dat je duidelijke afspraken kunt maken over deadlines en andere belangrijke zaken. DirectOrders maken dit proces een stuk gemakkelijker. Je werkt namelijk één op één samen met een auteur, en kunt eenvoudig met hem of haar overleggen. Zo kan jij laten weten wat je verwachtingen en wensen zijn, terwijl de auteur kan aangeven wat wel of niet haalbaar is. Jullie behouden allebei het overzicht, waardoor de kans aanzienlijk groter is dat het project in goede banen loopt.

 

Het voordeel van deze manier van werken is dat je precies weet wanneer jij je teksten mag verwachten. Je bent niet afhankelijk van verschillende auteurs en hoeft niet te wachten tot een auteur jouw opdrachten uitkiest. Het gebruiken van DirectOrders is dus ideaal wanneer je strikte deadlines hebt en op zoek bent naar iemand die zich daaraan kan houden. Dat is wel een hogere prijs waard.

 

Het gemak van een lange samenwerking

Heb je een auteur gevonden die altijd de juiste kwaliteit levert? Dan is het mogelijk om een langere samenwerking met elkaar aan te gaan. Dat is ideaal wanneer je regelmatig nieuwe teksten nodig hebt. Je hebt namelijk altijd een vast adres waar je aan kunt kloppen voor goede teksten die helemaal op jouw wensen aansluiten. Zo hoef je niet elke keer te zoeken naar een nieuwe schrijver die de juiste schrijfstijl heeft. Bovendien kan je gewoon met jouw vaste auteur overleggen wanneer hij of zij tijd heeft voor nieuwe opdrachten, zodat je nooit in de knoop komt met deadlines.

 

Een bijkomend voordeel van deze samenwerking is dat een auteur sneller geneigd is om vaste klanten tegemoet te komen. Heb je een hele strikte deadline en heb je plotseling een tekst nodig die binnen één dag geschreven moet worden? Dan is jouw vaste schrijver misschien wel bereid om een beetje in zijn of haar planning te schuiven. Een samenwerking is namelijk ook voordelig voor de auteur: hij of zij heeft namelijk een klant om op te rekenen. Er is niets zo fijn als het gevoel van terugkerende klanten die altijd weer leuke opdrachten voor je hebben.

 

Weinig herzieningen

Soms komt het voor dat een tekst nog niet helemaal is zoals jij graag zou willen zien. In dat geval kan je om een herziening vragen, waarna de auteur 24 uur de tijd heeft om aanpassingen te maken. In principe is er niets aan de hand, maar herzieningen kunnen voor beide partijen vervelend zijn. Als klant is het namelijk zonde om veel tijd te spenderen aan het nakijken en corrigeren van teksten. Bovendien kan je op deze manier in de knoop komen met je deadlines. De auteur vindt het tegelijkertijd jammer om een tekst te moeten herschrijven.

 

Wanneer je langer met iemand samenwerkt, verminder je de kans op herzieningen. De auteur weet namelijk precies wat jij verwacht en pikt kleine aanpassingen gauw genoeg op. Bovendien kan de auteur de juiste toon gemakkelijk vinden en weet hij of zij precies welke structuur de tekst moet hebben. Hierdoor ontvang jij elke keer weer een perfecte tekst die aan alle eisen voldoet. Zo heb je meer tijd over om aan belangrijke zaken te werken, terwijl je vaste auteur weer aan de slag kan met jouw volgende opdracht.

 

Ideaal voor complexe onderwerpen

Heb je teksten nodig die over een heel specifiek onderwerp gaan, terwijl weinig mensen kennis hebben over dit vakgebied? Dan kan het lastig zijn om een geschikte auteur te vinden. Gelukkig hebben de auteurs op Textbroker ontzettend diverse specialiteiten, waardoor er vrijwel altijd wel een enthousiaste schrijver te vinden is voor jouw tekst. Door gebruik te maken van de uitgebreide database, vind je gemakkelijk iemand met de juiste expertise. Deze auteurs benader je direct door ze een DirectOrder te sturen. Zo weet je zeker dat jouw specialistische tekst wordt geschreven door iemand met verstand van zaken.

 

Of ben je juist op zoek naar iemand die een complexe tekst kan schrijven, inclusief wetenschappelijke onderbouwing? Ook dan is het de moeite waard om gebruik te maken van het DirectOrder systeem. Doordat de auteur een hogere vergoeding krijgt, krijgt hij of zij meer ruimte om gedegen onderzoek te doen. Het betalen van een DirectOrder tarief zorgt dus voor een hoogwaardigere tekst die aan hogere standaarden voldoet op het gebied van onderzoek en onderbouwing. Het schrijven van een complexe tekst is namelijk niet voor iedereen weggelegd, waardoor het soms beter is om een ervaren auteur in te schakelen via een DirectOrder.

 

Conclusie

DirectOrders zijn de ideale manier om te garanderen dat jouw favoriete auteur al je teksten schrijft. Deze directe opdrachten zijn alleen wel iets prijziger dan de gemiddelde OpenOrder of TeamOrder. De hogere prijs van een DirectOrder kan je misschien een beetje afschrikken, maar dat is nergens voor nodig. Auteurs baseren hun tarief namelijk op basis van hun ervaring, kennis en de kwaliteit die ze leveren. Kortom: je betaalt voor de kwaliteit die je ontvangt.

 

Door gebruik te maken van DirectOrders, ben je in staat om nauw samen te werken met gespecialiseerde auteurs die de juiste kennis hebben voor jouw teksten. Zo maak je samen afspraken over deadlines en weet je zeker dat jij je teksten op tijd ontvangt. Bovendien is een vaste auteur beter in staat om constant dezelfde toon en stijl te gebruiken voor iedere opdracht. Op deze manier weet je zeker dat alle teksten op elkaar aansluiten en dat je elke keer weer een kwalitatieve tekst ontvangt. Door gebruik te maken van DirectOrders, word je dus beloond met hoogwaardige teksten die helemaal op jouw wensen aansluiten. Dat is het hogere prijskaartje meer dan waard.

 

Zoek je ook de juiste freelancers voor je contentproject? Dat was nog nooit zo gemakkelijk.

Direct de juiste auteur vinden


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!