Skip to main content

De voordelen van een co-working space

Kantoorruimte met verschillende bureautafels en computers

Vraag een freelancer of zzp’er naar het grootste voordeel van zijn of haar zelfstandigheid en je krijgt steevast te horen: “mijn vrijheid”. Als zelfstandige bepaal je grotendeels zelf je dagindeling, werkagenda en vaak zelfs je opdrachten. Zoveel vrijheid kent wel een keerzijde: in je eentje thuiswerken betekent ook dat je soms een hele dag niemand spreekt. Je kan niet eventjes sparren, gezellig samen lunchen of gezamenlijk op een goed idee komen. Mis jij als zelfstandige het sociale aspect? Dan bieden co-working spaces of flexplekken misschien wel dé uitkomst voor je.

Waar freelancers, expats en start-ups elkaar vinden

In bijna elke plaats vind je wel een co-working space. Zo’n flexplek kun je zien als een losse kantoorcommunity, waar je een werkplek kunt huren voor een bepaalde periode. In zulke co-working spaces vind je doorgaans ook een meetingruimte, een keukentje, toiletten en vaak zelfs een receptie. Sommige flexplekken maken het je extra makkelijk met een kluisje. Laat lekker je spullen in de co-working space, geniet van een laptopvrije avond en werk de volgende dag rustig door.

Flexplekken worden niet alleen bevolkt door zzp’ers en freelancers. Ook bezetten veel jonge start-ups er een bureaustoel, net als expats. Expats werken meestal voor buitenlandse bedrijven die naar Nederland willen uitbreiden, maar nog geen vaste kantoorruimte hebben gevonden. Zo wordt de co-working space bezet door werklui met verschillende achtergronden. Heb je bijvoorbeeld een ICT-probleem? Grote kans dat in jouw flexplek een expert te vinden is met de perfecte oplossing. Andersom zul jij als tekstschrijver gewaardeerd worden (en vaak zelfs opdrachten krijgen), omdat je door de grote verscheidenheid aan geschreven teksten zoveel van de wereld weet.

Voor wie werkt een co-working space?

Ben je thuis snel afgeleid door zaken die niets met je werk te maken hebben? Sleep je je door de eenzame dagen heen? Wordt het steeds lastiger om privé en werk te scheiden? Dan biedt een flexplek jou de volgende voordelen:

  • In een flexplek hangt een geconcentreerde werksfeer die jouw eigen efficiëntie zal doen toenemen
  • Een co-working space is een stuk gezelliger en je leert snel veel nieuwe mensen kennen
  • Je kunt elkaar helpen en inspireren
  • De koffie is er nooit duur

Toch liever thuiswerken?

Wordt een flexplek te duur of moet je er te ver voor reizen? Leiden de mensen om je heen je juist af van je werk? Of heb je moeite met het losse, vrije karakter van zo’n flexplek? Dan ben je waarschijnlijk beter af in de rust en vertrouwdheid van je eigen thuiswerkplek. En die inspiratie door anderen? Die zoek je gewoon in de avonduren.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!