Skip to main content

Het meeste uit uw blog halen: tips voor ambitieuze bloggers

light cloudy sky with the sun shining through

Voor veel ondernemers is een succesvolle website een van de grootste prioriteiten van het moment. Voor iedereen betekent succes iets anders. Zo kan het zijn dat u op zoek bent naar meer lezers, maar het is ook mogelijk dat u uiteindelijk nieuwe klanten wilt werven. Een blog oprichten en het bijhouden ervan kan ervoor zorgen dat u dit succes eerder bereikt. Met een blog geeft u de lezer namelijk nuttige informatie, maar dan in de vorm van leuke artikelen. Deze blog kan het focuspunt van uw website zijn, maar het is ook mogelijk om de blog te gebruiken als toevoeging op een webshop.

Het bijhouden van een blog is over het algemeen niet moeilijk, vrijwel iedereen kan bloggen. Het is echter niet genoeg om snel een aantal posts te schrijven en af te wachten. Er zijn namelijk manieren waarmee u uw blog naar een hoger niveau kunt tillen. Hiermee kunt u uiteindelijk meer uit uw blog halen en uw website laten groeien. Door rekening te houden met een aantal tips, kunt u ervoor zorgen dat uw blog u echt iets oplevert, of dat nu meer klanten zijn of een hogere ranking op Google.

 

Een blog maken en voldoen aan SEO vereisten

 

Het spreekt misschien voor zich, maar het is belangrijk om uw blogs op een SEO vriendelijke manier te structureren. Dit betekent dat u gebruik moet maken van een title tag en meta description. Dit zijn de titel en de omschrijving die zichtbaar zijn op zoekmachines zoals Google. Daarnaast is het belangrijk om de belangrijkste keywords van een blog te bepalen. Dit kunt u doen door in eerste instantie naar de essentie van het artikel te kijken: waar gaat het over? Probeer dit keyword in de titel, enkele tussenkopjes en delen van de tekst te gebruiken. Het is ook belangrijk om de blog relevante tags te geven. Hiermee kan het artikel ook eenvoudiger worden gevonden op uw eigen website.

 

Schrijf interessante content

 

Een blog beginnen doe je niet zonder na te denken over de belangrijkste kwaliteit van een goede blog, de content. Het is natuurlijk de inhoud die ervoor moet zorgen dat lezers geboeid zijn en vervolgens meer interesse hebben in uw website, product of dienst. Goede content zorgt uiteindelijk dus voor een beter resultaat. Vindt u het lastig om onderwerpen te bedenken die uw bezoekers aanspreken? Er zijn een aantal formats die vrijwel altijd voor goede content zorgen:

  • Artikelen over actualiteiten of nieuwe producten.
  • Grondige informatie over een specifiek onderwerp.
  • Top 10 lijsten.
  • Artikelen van gastbloggers.
  • Informatie over een winactie of wedstrijd op uw website.

Voor welk format u ook gaat: het is altijd belangrijk om de inhoud aan te passen aan het onderwerp van uw website. Zo zorgt u ervoor dat uw lezers ook interesse hebben in het product of de dienst die u aanbiedt.

 

Gebruik social media

 

Wanneer het over het delen van blogs en artikelen gaat, is social media uw beste vriend. Zorg er daarom voor dat het voor lezers zo makkelijk mogelijk is om uw content te delen. Dit kunt u bereiken met behulp van social media knoppen. Met slechts één druk op de knop wordt uw artikel gedeeld op Facebook, Twitter of Google+. Het is ook mogelijk om een knop aan te maken waarmee het artikel per e-mail verstuurd kan worden. Dit is een van de makkelijkste manieren om meer naamsbekendheid voor uw website te genereren.
Het gebruik van social media knoppen is daarom sterk aan te bevelen wanneer je een blog starten wil.

Daarnaast kunt u uw blog gebruiken om meer volgers op uw social media platforms te krijgen. Ook hier kunt u speciale knoppen voor installeren. Hiermee kunnen lezers u volgen op Facebook, Twitter, Instagram en iedere andere vorm van social media die u gebruikt. De volgers op deze platforms kunnen vervolgens op de hoogte worden gehouden wanneer u een nieuwe blog heeft gepost. Zo houdt u het aantal lezers van uw blog in stand.

 

Verwerk foto’s in uw blog

 

Een blog is vooral een tekstueel medium, maar dat betekent niet dat foto’s vergeten mogen worden. Het zijn juist de afbeeldingen op uw blog die voor meer levendigheid zorgen en die de aandacht van uw bezoekers grijpen. Bovendien kunt u uw content begrijpelijker maken met behulp van grafieken en andere informatieve afbeeldingen. Zorg ervoor dat de foto’s allemaal bij de stijl van uw website passen. Hiermee creëert u namelijk een prettige omgeving die lezers aanspreekt.

 

Maak gebruik van links

 

Heeft u de aandacht van uw lezers gegrepen? Dan heeft u de kans om ze door te sturen naar andere artikelen of onderdelen van uw website. Dit kunt u doen met behulp van links. Maak in uw artikel plaats voor hyperlinks die leiden naar andere artikelen over hetzelfde onderwerp. Heeft u het in een blog over een product dat u verkoopt? Dan kunt u naar de verkooppagina van dit product linken. Dit is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw lezers meer tijd doorbrengen op uw website. Bovendien voorziet u ze van alle informatie die ze mogelijk nodig hebben.

Naast links in het midden van uw artikel, kunt u er ook voor kiezen om links rondom uw blog te plaatsen. Geef ze een plek in de sidebar of plaats ze onder het artikel. Zorg er dan wel voor dat deze blogs over vergelijkbare onderwerpen gaan. Hierdoor weet u namelijk zeker dat uw lezers interesse hebben in de blogs die u ze aanbeveelt.

 

Activeer uw lezers

 

Een blog is meestal een erg eenzijdig medium. Dat wil zeggen dat u vooral veel informatie en content levert, terwijl uw lezers meestal erg passief zijn. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de bezoekers van uw website actie ondernemen. Kies er bijvoorbeeld voor om comments toe te staan op uw blogpost. Hierdoor kunt u het gesprek aangaan met uw lezers en kunnen er vragen gesteld worden over het artikel. Zorg er in dat geval wel voor dat u de comments goed controleert op spam.

Merkt u dat uw lezers niet snel in actie komen? Dan is het slim om een call to action in iedere blogpost te verwerken. Een call to action is een activerende zin waarmee u uw bezoekers aanspoort om iets te doen. Zo kunt u uw lezers vragen om hun kennis over een onderwerp te delen in de comments. Ook kunt u een vraag stellen waar uw bezoekers vervolgens op kunnen antwoorden. Daarnaast is het mogelijk om uw publiek aan te sporen om het artikel te delen of om contact met u op te nemen. Het is gebruikelijk om de call to action aan het einde van het artikel te plaatsen.

 

Conclusie

 

Een blog beginnen en een blog succesvol maken is op talloze manieren mogelijk. De meeste van deze tips kunt u vrij eenvoudig in uw blog verwerken, maar kunnen wel voor grote resultaten zorgen. Het is vooral belangrijk om uw publiek in de gaten te houden. Naar welke informatie zijn uw lezers op zoek? Welke manier van schrijven spreekt ze aan? Wat zorgt ervoor dat uw artikelen gedeeld worden? Door uw doelgroep te achterhalen, uw blog zo overzichtelijk mogelijk te maken en door een SEO vriendelijke structuur te handhaven, kunt u ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk uit uw blog haalt.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!