Skip to main content

Hoe word ik een fulltime Textbroker auteur?

Textbroker is een uitstekende plek om af en toe wat extra geld te verdienen. Je werkt vanuit huis, in je eigen tempo en zit nergens aan vast. Dat maakt Textbroker ideaal voor parttimers, maar wat nou als je fulltime wilt werken? Ook dat is gewoon mogelijk op dit platform. Met de juiste planning, goede communicatie en veel motivatie kan iedereen een fulltime Textbroker auteur worden. Lees hier hoe je dat het beste aanpakt.

 

Verleg je grenzen

Flexibiliteit is hét kernwoord voor fulltime auteurs. Dat betekent niet alleen dat je flexibel met je tijd om kunt gaan, maar dat je ook bereid bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Krijg je een opdracht aangeboden over een onderwerp waar je weinig over weet? Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en verleg je grenzen. Zo leer je niet alleen over nieuwe onderwerpen, maar kan je je kwaliteiten als schrijver ook verder ontwikkelen.

Lastige onderwerpen, grote projecten of nieuwe werkwijzen zijn natuurlijk spannend. Wanneer je een DirectOrder eenmaal succesvol hebt afgerond, ben je wel een ervaring rijker. En vergeet niet, al die nieuwe kennis en ervaring helpt je alleen maar bij het vinden van nieuwe klanten.

 

Bekijk of je je kunt specialiseren

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar ook een flexibele en veelzijdige auteur kan zich specialiseren. Er zijn vast een aantal onderwerpen die je enorm interessant vindt. Misschien wil je een expert op het gebied van financiële teksten worden of houd je je het liefste bezig met het schrijven van content voor de creatieve sector. Ontdek waar jouw passie ligt en wees niet bang om je daarin te verdiepen.

Enerzijds zorgt specialisatie ervoor dat je je onderscheidt van andere auteurs op Textbroker. Zoekt een klant een auteur die moeiteloos technische teksten schrijft? Dan moet hij bij jou zijn! Anderzijds kan je de kennis die je binnen je specialisatie opdoet ook gebruiken voor andere opdrachten. Zo blijf je groeien en wordt het steeds makkelijker om nieuwe opdrachten binnen te halen.

 

Creëer een dagelijks schema

Als fulltime auteur heb je veel discipline nodig. Je moet namelijk zelf een planning maken en ervoor zorgen dat je iedere dag genoeg werkt om je deadlines te halen. Dat is het makkelijkste wanneer je een duidelijk werkschema voor jezelf maakt. Wanneer je elke dag een paar uur de tijd hebt om ongestoord met je werk bezig te zijn, is de kans veel groter dat jij je doelen bereikt.

Het ligt misschien voor de hand om elke dag van 09:00 uur tot 17:00 uur te werken, maar dit hoeft niet je werkschema te zijn. Sterker nog: soms werk je juist productiever wanneer je je dag in kleine blokken opdeelt. Werk bijvoorbeeld steeds anderhalf uur en neem daarna een pauze, zodat je je hersenen een beetje ademruimte geeft.  Vervolgens kan je weer met nieuwe energie aan je volgende opdracht beginnen.

 

Bouw langdurende samenwerkingen met klanten op

Wanneer je als freelancer werkt, is niets zo waardevol als een langdurig project. Zo ben je verzekerd van werk en hoef je je geen zorgen te maken over wisselende inkomsten. De meeste fulltime auteurs op Textbroker werken vooral met TeamOrders en DirectOrders. Dat biedt meer zekerheid en zorgt voor nauwer contact met de klant. Zo vergroot je meteen de kans dat je ook in de toekomst weer door dezelfde klant benaderd wordt wanneer hij of zij een opdracht voor je heeft.

Deze langdurige samenwerkingen bouw je langzaam maar zeker op. Misschien heb je wel een OpenOrder geschreven waar de klant enorm tevreden over was. Stuur hem of haar dan even een bericht, waarin je aangeeft dat je ook beschikbaar bent voor andere opdrachten. Nadat je een tijd als fulltime auteur werkt, zal je merken dat steeds meer klanten je direct weten te vinden wanneer ze een tekst nodig hebben.

 

Leer de country managers van Textbroker kennen

Je staat er nooit alleen voor wanneer je teksten schrijft op Textbroker. Zo kan je altijd bij de auteursservice terecht wanneer je een vraag hebt over een order op de website. Loop je tegen een probleem met een klant aan of is er een technisch probleem? Ook dan is het slim om meteen even aan de bel te trekken, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt met je werk.

Des te beter de country managers van Textbroker je kennen, des te makkelijker ze je kunnen benaderen voor opdrachten die bij je passen. Misschien is er wel een team waar je bij aan kunt sluiten of een klant die door de managers naar jou verwezen wordt. Zo ben jij verzekerd van meer werk, terwijl de klant met een auteur samenwerkt die precies de juiste kennis en kwaliteiten heeft.

 

Stel realistische doelen

Wanneer je fulltime werkt, denk je misschien dat je elke week minstens 36 uur aan je werk moet besteden. Toch is dat niet altijd even realistisch. Schrijven kost veel mentale energie en creativiteit, twee middelen die maar beperkt voorhanden zijn. Het is dus belangrijk om na te denken hoeveel tijd je per week kunt besteden aan het schrijven van sterke, inhoudelijke teksten.

Houd rekening met je eigen beperkingen wanneer je opdrachten aanneemt. Het is verleidelijk om al het werk dat je tegenkomt aan te nemen, maar niets is zo vervelend als een stressvolle race tegen de klok. Wanneer je wat meer ervaring hebt met een fulltime werkweek als auteur, is het makkelijker om in te schatten hoeveel werk je realistisch gezien kunt verzetten.

 

Voorkom een burn-out

Als succesvolle fulltime auteur heb je het druk. Dat is fijn, maar kan ook zwaar zijn voor je lichaam en geest. Wanneer je op één dag meer dan tien DirectOrders hebt geschreven, kan de stress langzaam maar zeker te veel worden. Houd daarom in de gaten of je geen eerste tekenen van een burn-out vertoont.

Heb je bijvoorbeeld last van:

  • Een geïrriteerd gevoel
  • Een gebrek aan productiviteit
  • Weinig concentratie, waardoor je onnodige fouten maakt
  • Vergeetachtigheid en weinig overzicht over je huidige opdrachten en deadlines
  • Een gebrek aan creativiteit
  • Hoofdpijn, schouderpijn of last van je polsen

Dan loop je mogelijk tegen een burn-out aan. Het is in dat geval nooit verkeerd om tijd voor jezelf te nemen. Wees niet bang om opdrachten af te wijzen, zodat je meer rust en ruimte in je schema creëert. Een gebrek aan energie, creativiteit en concentratie zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van je teksten afneemt, wat uiteindelijk weer voor meer herzieningen en stress zorgt.

 

Conclusie

Schrijf je af en toe wat teksten op Textbroker en zou je graag fulltime aan de slag willen gaan? Dan heb je discipline, flexibiliteit en goede communicatievaardigheden nodig om deze nieuwe uitdaging tot een succes te maken. Verbeter je schrijfkwaliteiten door jezelf te blijven ontwikkelen en ontdek wat jou van andere auteurs onderscheidt. Versterk het contact met klanten, waardoor je hopelijk een aantal langdurige samenwerkingen binnenhaalt. Tegelijkertijd is het belangrijk om een duidelijk werkschema te creëren, waarbij je haalbare doelen voor jezelf opstelt. Zo behaal je het ene na het andere succes als een fulltime Textbroker auteur.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!