Skip to main content

Je niveau op Textbroker verhogen in vijf stappen

 

Iedere schrijver op Textbroker krijgt een niveau toegewezen. Dit niveau is een indicatie van wat je in huis hebt als schrijver, zodat klanten weten wat ze van je kunnen verwachten. Wil jij je huidige niveau het liefste opschroeven en zo meer gaan verdienen met je teksten? Laat je dan inspireren door deze vijf tips en wie weet krijg jij er binnenkort wel een extra ster bij.

 

1. Zorg voor een goede routine

 

Wanneer je aan een schrijver denkt, denk je misschien aan een creatief genie dat af en toe een vlaag van inspiratie krijgt. Dat geldt misschien wel voor grote literaire schrijvers, maar een goede copywriter redt het niet zonder een duidelijke routine. Je hebt namelijk te maken met deadlines, moet klanten tevreden houden en wilt natuurlijk groeien als schrijver. Je helpt jezelf het meeste door regelmatig een paar uur vrij te maken om ongestoord aan je teksten te werken.

Je hersenen houden van regelmaat, dus je doet er goed aan om iedere dag op vaste tijden te beginnen met schrijven. Je kunt ervoor kiezen om vaste werktijden aan te houden, bijvoorbeeld door dagelijks tussen 09:00 uur en 18:00 uur te schrijven. Natuurlijk kun je ook een paar uur vrijmaken in de avond of je zaterdagochtend wijden aan je werk voor Textbroker. Zolang het een vast en duidelijk ritme is, help je je hersenen om te focussen.

Een goede routine zorgt er niet alleen voor dat je minder snel afgeleid raakt. Je moet als schrijver namelijk ook blijven oefenen. Door dagelijks of wekelijks wat tijd opzij te zetten voor je schrijfwerk, blijf je jezelf ontwikkelen. Een bijkomend voordeel: dankzij een vaste routine weten ook je klanten wat ze van je kunnen verwachten. Zo loop je dus meer kans om extra opdrachten binnen te slepen.

 

2. Leer om te gaan met kritiek

 

Krijg je meteen een knoop in je maag zodra je ziet dat je een herzieningsverzoek hebt ontvangen? Of vind je het lastig om met kritiek van klanten om te gaan? Helemaal niet nodig, want je hebt feedback nodig om te groeien als auteur. Let goed op de instructies van de klant: wat had je in het vervolg anders kunnen doen of welke foutjes hadden voorkomen kunnen worden? Verander ieder kritiekpunt in een leermoment.

Ook de managers van Textbroker geven je af en toe feedback. Ze beoordelen een aantal teksten en verbeteren eventuele fouten die ze tegenkomen. Aan de hand daarvan bepalen ze je niveau. De kritiek die zij geven is niet bedoeld om je een slecht gevoel te geven. Sterker nog: ze willen juist dat je jezelf blijft ontwikkelen. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor het platform. Textbroker is namelijk afhankelijk van goede schrijvers die weten hoe ze een sterke tekst schrijven.

Laat je dus niet ontmoedigen wanneer je met kritiek te maken krijgt. Het is juist enorm waardevol om te zien waar je aan moet werken om een betere schrijver te worden. Probeer deze aandachtspunten in de gaten te houden en voor je het weet ben je er klaar voor om een extra ster op Textbroker te krijgen.

 

3. Zorg dat je veel leest

 

Goede schrijvers zijn goede lezers. Veel van je literaire helden lieten zich namelijk inspireren door andere schrijvers. Ook voor copywriters is het de moeite waard om regelmatig te blijven lezen. Tijdens het lezen train je je hersenen namelijk om analytisch te denken. Je komt bovendien in contact met verschillende schrijfstijlen en leert hoe je complexe informatie op een duidelijke manier opschrijft.

Het is niet nodig om zware literaire boeken te lezen. Je verbetert je schrijfstijl al door iedere dag een aantal artikelen te lezen die je interesse wekken. Het geeft je mogelijk inspiratie voor je eigen teksten en je krijgt steeds meer inzicht in de manier waarop je teksten kunt structureren. Iedere schrijver heeft zijn eigen stijl, dus ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Je helpt jezelf nog meer door je te verdiepen in de onderwerpen waar je regelmatig over schrijft. Houd je je vooral bezig met teksten over technische onderwerpen? Blijf dan up-to-date door regelmatig over de nieuwste ontwikkelingen te lezen. Hetzelfde geldt voor ieder ander onderwerp: cultuur, beauty, auto’s of economie. Je hebt meer kennis op zak en kunt zo nóg sterkere teksten schrijven.

 

4. Stimuleer creatieve ideeën

 

Het is een hele uitdaging om teksten te schrijven wanneer je geen inspiratie hebt. Je teksten zijn mogelijk wat saaier en voldoen daardoor niet aan de standaarden die bij je niveau passen. Schrijven zonder creatieve ideeën kan je niveau op Textbroker dus beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd fris en met voldoende inspiratie aan het werk gaat.

Er zijn verschillende manieren om je hersenen een kleine boost te geven. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld fijn om te schrijven na een goede sportsessie. Je hebt energie, voelt je fit en komt zo met de leukste ideeën. Anderen functioneren juist het beste in de natuur. Maak dus een fijne wandeling of neem je laptop mee naar het park. Het maakt niet uit wat je doet, als je er maar energie en inspiratie van krijgt.

Het is vooral belangrijk om te bedenken op welke momenten je de meest heldere en frisse geest hebt. Op die momenten ben je namelijk in staat om de beste teksten te schrijven, wat het onderwerp ook is. Des te beter je teksten, des te groter de kans dat je opklimt naar een hoger niveau.

 

5. Onthoud dat iedere schrijver ergens moet beginnen

 

Het sterrensysteem van Textbroker is voor een deel bedoeld voor klanten. Zij weten namelijk precies wat voor soort schrijver ze inschakelen en hebben meer controle over hun budget. Tegelijkertijd is het sterrensysteem ook bedoeld voor auteurs. Het geeft je namelijk de kans om ergens naartoe te werken. Krijg je na je eerste tekst al meteen een niveau van vijf sterren? Dan heb je weinig motivatie om jezelf te ontwikkelen.

Probeer het systeem dus niet als een last of vervelende barrière te zien, maar als een kans om jezelf te blijven verbeteren. En onthoud: iedere auteur maakt fouten. De vijfsterrenauteurs van nu zijn ook ooit begonnen met twee, drie of vier sterren. Maar door zichzelf te blijven verbeteren en door steeds nieuwe dingen te leren, hebben zij het hoogste niveau bereikt. Laat je dus niet tegenhouden door vervelende kritiek of een tijdelijk gebrek aan inspiratie, want jij komt er ook!

 

Conclusie

 

Om je niveau op Textbroker te verhogen, moet je je kwaliteiten als schrijver blijven verbeteren. Hoe je dat doet? Door regelmatig tijd vrij te maken om te schrijven, door kritiek ter harte te nemen en door veel te blijven lezen. Zorg er ook voor dat je altijd in de juiste mindset bent voordat je gaat schrijven, bijvoorbeeld door eerst even te wandelen of sporten. Zo vergroot je de kans dat je betere teksten schrijft die ook beter worden beoordeeld.

Wat je niveau ook is: probeer vooral te onthouden dat elke auteur ergens moet beginnen. Laat je dus niet ontmoedigen wanneer het wat langer duurt voordat je die extra ster krijgt. Blijf hard werken, perfectioneer je teksten en probeer te blijven groeien. Zo lukt het je om vroeg of laat je niveau op Textbroker te verhogen.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!