Skip to main content

Kickstart bij Textbroker: goede content goud waard

Uit ervaring weten wij hoe gecompliceerd de eisen aan content kunnen zijn. Elke tekst is anders en uw klanten hebben ieder hun eigen verwachtingen. Maar ook wanneer u voor onze voordelige Self-Service kiest, biedt Textbroker u alle functies en instellingen om de perfecte, op maat geschreven tekst te ontvangen. Let wel dat u van tevoren aan een aantal formele eisen denkt, maar vanaf dat punt is het kinderspel.

Uit ervaring weten wij hoe gecompliceerd de eisen aan content kunnen zijn. Elke tekst is anders en uw klanten hebben ieder hun eigen verwachtingen. Maar ook wanneer u voor onze voordelige Self-Service kiest, biedt Textbroker u alle functies en instellingen om de perfecte, op maat geschreven tekst te ontvangen. Let wel dat u van tevoren aan een aantal formele eisen denkt, maar vanaf dat punt is het kinderspel:

 

1. Eenvoudig aanmelden en klantenaccount bevestigen

Een goed begin is het halve werk: registreren bij Textbroker is gratis en verplicht u tot niets. Kort nadat u een account hebt aangemaakt, ontvangt u een bevestigtingslink in uw mailbox. Wanneer u geen mail ontvangen hebt, kan het zijn dat deze in de spam is beland. Nadat u op de link hebt geklikt, kunt u zich aanmelden bij Textbroker.

 

2. Account instellen

Controleer voordat u aan de slag gaat of alle gegevens in uw account kloppen. Het adres wat u heeft ingevuld, vermelden wij op de factuur. Denkt u ook aan het invullen van de juiste contactpersoon, zodat Textbroker in geval van vragen snel op u terug kan vallen. Vergeet ook niet uw btw-nummer in te vullen (voorafgegaan door NL), zodat wij het intracommunautaire tarief van 0% kunnen hanteren. U vindt uw gegevens onder Account > Mijn Gegevens.

 

3. Saldo opladen

Textbroker werkt met een prepaidsysteem. Dat wil zeggen dat voordat u uw eerste tekst kunt bestellen, u eerst uw saldo in uw account dient op te laden. Dit doet u onder Account > Saldo Opladen. Het bedrag kan per bankoverboeking of PayPal ingelegd worden. Wij verhogen dan per omgaande uw beschikbaar saldo. In uw account kunt u een handige mail notification instellen; zodra het saldo een door u vastgesteld minimumbedrag overschrijdt, krijgt u van ons een melding. Zo laadt u altijd op tijd uw saldo op, en hoeft u zich geen zorgen te maken dat u plotseling geen teksten meer kunt bestellen door een tekort op uw account.

 

4. Welke opdrachtvorm is het beste geschikt voor mijn tekst?

Onder “Opdrachten” kunt u direct uw schrijfopdracht indienen, of meerdere orders als project. Voor elk project is het raadzaam om een algemene opdrachtbeschrijving samen te stellen die op elke individuele opdracht is toe te passen. Zo kunt u makkelijker meerdere opdrachten per keer in het systeem zetten. Nadat u een project heeft aangemaakt kunt u hierin continu nieuwe opdrachten plaatsen; deel daarom projecten in naar datum, thema of klant, zodat u gemakkelijk het overzicht behoudt.

Bij Textbroker staan u drie verschillende opdrachtvormen ter beschikking: de OpenOrder, de TeamOrder en de DirectOrder:

OpenOrder: Opdrachten die als OpenOrder worden ingesteld komen direct beschikbaar voor alle auteurs die minimaal over het door u gekozen classificatieniveau beschikken. Bij interesse kan een auteur de opdracht op zijn of haar naam zetten, waarna deze schrijver met uw order aan de slag gaat. De prijzen liggen vast en zijn afhankelijk van de gewenste kwaliteit. Een OpenOrder is ideaal om het systeem en de verschillende kwaliteitsniveaus te ervaren. Ook is het een eerste kennismaking met ons rijke aanbod aan auteurs.

DirectOrder: Met een DirectOrder kunt u één of meerdere opdrachten direct aan een auteur van uw keuze toewijzen. Wanneer u bijvoorbeeld naar aanleiding van een OpenOrder tevreden was met een bepaalde auteur, dan kunt ervoor kiezen hem of haar een DirectOrder te geven. Via Auteurs > Zoeken kunt u bovendien met behulp van trefwoorden op zoek naar de perfecte auteur. De prijs per woord is in eerste instantie vastgelegd door de auteur, maar kan eventueel verhandeld worden, wanneer u bijvoorbeeld veel orders voor deze auteur klaar hebt liggen of een interessant thema te bieden hebt.

TeamOrder: Textbroker biedt u de unieke mogelijkheid om zelf een schrijversteam van experts samen te stellen. U bepaalt de prijs per woord, en zo heeft u eenvoudig onder de knop altijd uw favoriete schrijvers beschikbaar. Let op: wij hanteren een minimale woordprijs van 2,2 cent per woord, maar wees fair met uw woordprijs (houd thema, lengte en benodigd vooronderzoek in het achterhoofd). Hoe eerlijker uw prijs per woord, des te meer zullen de auteurs gemotiveerd en enthousiast raken om met uw opdrachten aan de slag te gaan.

Wij maken een onderscheid tussen:

  • Open Teams: Dit team is voor elke auteur zichtbaar en iedereen kan zich inschrijven. Laat de auteurs daarom solliciteren met een kort aanmeldtekstje, zodat u kwaliteit en geschiktheid kunt checken. Deze optie kost u niets extra.
  • Gesloten Teams: Nodig zelf auteurs voor uw team uit op basis van positieve ervaringen of met behulp van de auteurszoekfunctie.

Wanneer u regelmatig nieuwe content over een bepaald thema nodig heeft, dan is de RecurringOrder voor u de oplossing. Deze opdracht wordt op door u ingestelde intervallen (per dag, per week, per maand, et cetera) automatisch in het systeem geplaatst, en dat scheelt u natuurlijk het steeds opnieuw instellen van een opdracht.

 

Tot zover ons eerste deel van tutorials. In het tweede deel leest u handige tips voor het zoeken naar de juiste auteur(s), en hoe u uw opdrachten precies instelt. 

 

beeld: © Scanrail – Fotolia.com


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!