Skip to main content

Kort interview met Textbroker-auteur van het eerste uur Johan

zwart wit foto van Textbroker auteur van het eerste uur Johan_V

Textbroker is al sinds februari 2012 in Nederland actief en over de jaren heen hebben zich duizenden als auteur ingeschreven. Velen daarvan zijn dagelijks actief en bouwen daardoor een bijzonder uitgebreid schrijfportfolio op.

Een voorbeeld daarvan bij uitstek is Johan, die Textbroker 6 jaar geleden – dus kort na haar oprichting – als een bron van online inkomsten ontdekte. Onlangs leverde hij zijn 10.000ste tekst in, waarmee we hem bij dezen van harte feliciteren!

De hoogste tijd voor een kort interview met Johan, om te horen hoe zijn Textbroker-geschiedenis begon en wat binnen zijn Textbroker-toekomst in het verschiet ligt.

 

Hoe begon jouw schrijfcarrière bij Textbroker?

Ik kwam met Textbroker in aanraking in oktober 2012. Helaas kampte ik in die periode met burn-out en zat ik ziek thuis, maar het daagde mij uit na te denken over andere stappen in mijn werkzame bestaan. De laagdrempeligheid van het platform sprak mij aan en daarom leverde ik een proeftekst in. Daar is het allemaal mee begonnen.

Beetje bij beetje leerde ik mijzelf ontwikkelen als tekstschrijver en inmiddels werk ik nu bijna 6 jaar via het platform van Textbroker. Ik voel me zo vrij als een vogel.

Wat vind je fijn aan het schrijven bij Textbroker?

Aangezien ik fulltime als zzp’er werkzaam ben voor Textbroker, vind ik het fijn dat ik financieel gezien nergens omkijken naar heb. Wekelijks word ik uitbetaald, zonder dat ik bang hoef te zijn dat een klant niet betaalt.

Daarnaast werkt het platform eenvoudig, kan ik gemakkelijk onderhandelen over mijn tarief met klanten waarmee ik rechtstreeks samenwerk en uiteraard is de feedback van Textbroker erg prettig. In de afgelopen jaren heb ik mij enorm kunnen ontwikkelen als copywriter, mede omdat ik zelf bepaal wanneer ik werk.

Wat zou je in de toekomst graag juist anders zien bij Textbroker?

Eigenlijk ben ik uiterst tevreden over hoe het geheel werkt via Textbroker. Ik sla dagelijks met veel plezier mijn laptop open.

Voor de meer ervaren tekstschrijvers is het wellicht een idee om de tarieven van bepaalde teams te verhogen. Dit betekent dat Textbroker moet onderhandelen, maar goede copywriters verdienen een eerlijke prijs. Bovendien moeten zzp’ers zoals tekstschrijvers zelf hun pensioen bij elkaar sparen, dus een goede reden om een extra stapje te zetten en stevig in te zetten op een hogere vergoeding.

Welk advies heb je voor nieuwe auteurs?

Inmiddels werk ik grotendeels via DirectOrders en TeamOrders. Destijds heb ik na het aannemen van een OpenOrder vaak de desbetreffende klant aangeschreven en om feedback gevraagd. Deze informele kennismaking werd bijna altijd op prijs gesteld. Dat is denk ik ook de reden waarom ik nu veel werk via DirectOrders.

Alles moet je leren, dat gaat ook op voor het schrijversvak. Durf daarom te struikelen en te leren van feedback. En schrijf vooral over onderwerpen waar je goed in bent of waarvan jij denkt iets te kunnen leren.

 

Uiteraard neemt Textbroker Johans feedback ter harte en bedanken we hem nogmaals voor zijn jarenlange inzet. 10.000 teksten is een unieke prestatie, waar hij bijzonder trots op mag zijn.

Als klant kunt u Johan bereiken onder zijn pseudoniem Johan_V.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!