Skip to main content

Meer verdienen met DirectOrders en TeamOrders

Speciaal voor alle (nieuwe) auteurs die onze nieuwsbrief gemist hebben, bij deze de vijf tips voor het binnenhalen van DirectOrders en TeamOrders op een rijtje.

Het aantal klanten neemt toe, het opdrachtenaanbod groeit en er zijn steeds meer klanten die DirectOrders plaatsen en teams opzetten. DirectOrders en TeamOrders zijn natuurlijk erg interessant, omdat de prijs per woord sowieso boven het viersterrenniveau ligt. Maar hoe komt u eraan? Onderstaand vijf tips.

 

1. Schrijf OpenOrders

Veel klanten zijn op zoek naar auteurs die vaker opdrachten voor ze willen schrijven. In hun zoektocht plaatsen zij hun opdrachten eerst als OpenOrders, opdat zij een beeld kunnen krijgen van de stijl van verschillende auteurs. Zijn ze erg tevreden, dan kiezen klanten er regelmatig voor om de volgende keer een DirectOrder toe te wijzen, of de auteur voor een team uit te nodigen. De OpenOrder fungeert dus vaak als springplank.

 

 2. Kies een pseudoniem

Sommige klanten bestellen tientallen teksten tegelijkertijd. Om ervoor te zorgen dat de klant u gaat herkennen, is het handig om een pseudoniem te kiezen. Om de anonimiteit te waarborgen mag het pseudoniem geen contactgegevens bevatten.

 

3. Toon interesse

Een leuke tekst geschreven? Laat de klant vooral weten dat u graag meer voor hem zou willen schrijven. Wellicht heeft hij al een team of heeft hij meer opdrachten van hetzelfde type, die hij als DirectOrder wil plaatsen. Ook bij vragen over een opdracht kunt u gerust de klant anoniem een berichtje sturen. Op die manier weet de klant de volgende keer nog beter waar hij bij de opdrachtbeschrijving op moet letten.

 

 4. Profileer uzelf

Als klanten een zeer specifieke opdracht hebben, kunnen zij via de zoekfunctie op zoek naar een geschikte auteur. Kruis dus in uw profiel bij ‘mijn gebruikersgegevens’ uw expertisegebieden aan, stel in dat klanten uw profiel mogen bekijken en vermeld hierin bijvoorbeeld uw achtergrond en interesses. Een foto maakt het geheel af.

 

 5. Leg uw prijs vast

De prijs per woord voor DirectOrders staat standaard op 1,5 cent en kunt u zelf aanpassen. Let op: op het moment dat een klant u een DirectOrder toewijst, kan de prijs voor die opdracht niet meer gewijzigd worden. Bedenk dus van tevoren goed tegen welke prijs u DirectOrders wilt aannemen.

 

Nog andere ideeën? Deel ze met andere auteurs op onze Facebook-pagina! Met een ‘like’ wordt u automatisch op de hoogte gehouden van het opdrachtaanbod.

 


Reacties

Dafne Wesenaar 4. juni 2021 - 8:53

Er staat "De prijs per woord voor DirectOrders staat standaard op 1,5". Dat is niet duidelijk.
Er moet achter staan "cent". of zijn het "euros"? 😉

Beantwoorden

angelika.jung-peeters 9. juni 2021 - 12:34

Hartelijk bedankt, Dafne, voor jouw scherpe blik!

Beantwoorden

Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!