Skip to main content

Metatitel en -beschrijving

Soms vraagt een opdrachtgever om een metatitel en -beschrijving. Huh? Lees hier wat hij wil hebben.

Een metatitel en metabeschrijving geven aan waar een webpagina over gaat. Van deze informatie maken zoekmachines gebruik van bij het tonen van de resultaten van een zoekopdracht, zodat degene die informatie zoekt makkelijker kan bepalen welke website relevant is voor het antwoord op zijn of haar vraag. Metatitel en metabeschrijving zien er zo uit bij de resultatenlijst van Google:

TB MetatagsIII

 

 

 

De paarse tekst is de metatitel, deze bevat maximaal 65 tekens (inclusief spaties). Hier staat vaak de bedrijfsnaam of naam van de website in, alsmede, als er genoeg ruimte is, nog een toevoeging die duidelijk maakt wat het bedrijf doet of waar de website toe dient, zoals:

 

Jansen BV | Voor al uw kantoorbenodigdheden

of

Nieuwskrant.nl | Altijd op de hoogte

 

Onder het groene webadres verschijnt de metabeschrijving. Als deze automatisch gegenereerd wordt, zoals in het bovenstaande geval, dan worden hier de eerste regels van de webpagina getoond. Men kan echter ook een eigen metabeschrijving schrijven, of deze laten schrijven via Textbroker, wat tevens de reden is voor deze uitleg. De metabeschrijving mag maximaal 155 tekens (wederom inclusief spaties) omvatten, en dient degene die de zoekresultaten bekijkt te verleiden om nu juist dit zoekresultaat aan te klikken. De tekst dient om die reden een duidelijke en aantrekkelijke boodschap over te brengen, bijvoorbeeld:

 

Nooit meer lekkage? Ontvang nu 20% korting op onze dakdekkersdiensten!

 

Vanzelfsprekend kunt u in de metabeschrijving geen beloftes doen die niet overeenkomen met de informatie op de website waar het om gaat. Wees dus creatief met de informatie die u ter beschikking heeft.

 


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!