Metatitel en -beschrijving
Soms vraagt een opdrachtgever om een metatitel en -beschrijving. Huh? Lees hier wat hij wil hebben.
Een metatitel en metabeschrijving geven aan waar een webpagina over gaat. Van deze informatie maken zoekmachines gebruik van bij het tonen van de resultaten van een zoekopdracht, zodat degene die informatie zoekt makkelijker kan bepalen welke website relevant is voor het antwoord op zijn of haar vraag. Metatitel en metabeschrijving zien er zo uit bij de resultatenlijst van Google:
De paarse tekst is de metatitel, deze bevat maximaal 65 tekens (inclusief spaties). Hier staat vaak de bedrijfsnaam of naam van de website in, alsmede, als er genoeg ruimte is, nog een toevoeging die duidelijk maakt wat het bedrijf doet of waar de website toe dient, zoals:
Jansen BV | Voor al uw kantoorbenodigdheden
of
Nieuwskrant.nl | Altijd op de hoogte
Onder het groene webadres verschijnt de metabeschrijving. Als deze automatisch gegenereerd wordt, zoals in het bovenstaande geval, dan worden hier de eerste regels van de webpagina getoond. Men kan echter ook een eigen metabeschrijving schrijven, of deze laten schrijven via Textbroker, wat tevens de reden is voor deze uitleg. De metabeschrijving mag maximaal 155 tekens (wederom inclusief spaties) omvatten, en dient degene die de zoekresultaten bekijkt te verleiden om nu juist dit zoekresultaat aan te klikken. De tekst dient om die reden een duidelijke en aantrekkelijke boodschap over te brengen, bijvoorbeeld:
Nooit meer lekkage? Ontvang nu 20% korting op onze dakdekkersdiensten!
Vanzelfsprekend kunt u in de metabeschrijving geen beloftes doen die niet overeenkomen met de informatie op de website waar het om gaat. Wees dus creatief met de informatie die u ter beschikking heeft.
geen reacties beschikbaar