Skip to main content

Neem uw eerste opdracht aan

Nadat u uw aanmelding met het eerste deel van onze tutorial afgesloten hebt, kunt u direct aan de slag. Zoek tussen de talrijke opdrachten en vind de passende opdracht voor uw interesse en vakkennis!

Ga aan de slag – Opdrachten aannemen en schrijven

Onder Opdrachten > Opdrachten Tonen vindt u alle opdrachten in uw kwaliteitsniveau gesorteerd in thema’s en categorieën. Als u op een van de getallen achter de thema’s klikt, wordt u een lijst getoond met alle opdrachten die in een bepaald classificatieniveau beschikbaar staan. De niveaus staan steeds boven het getal aangegeven. Kies een opdracht waarvan de titel u aanspreekt en bekijk de gedetailleerde opdrachtbeschrijving.

Als een opdracht geen concrete opdrachtbeschrijving heeft, kan men er niet gewoon op los schijven. Hoe minder specifiek de opdrachtgever is, des te meer speelruimte hij u geeft in het onderwerp van de tekst. Schrijf een tekst van de gewenste lengte die perfect bij de gekozen titel past (bijvoorbeeld: ‘huur nu een auto in Amsterdam’). Let erop dat alleen het aantal woorden worden betaald dat de opdrachtgever heeft opgegeven als maximum. Verlangt de opdrachtgever dus maximaal 400 woorden, maar u schrijft er 500, dan wordt u nog steeds voor 400 woorden vergoed.

 Let er ook op dat de tekst binnen de aangegeven deadline naar de opdrachtgever moet worden verzonden. Doet u dit niet, dan gaat de opdracht in dit geval na precies een dag, dus 24 uur, nadat u de opdracht hebt aangenomen terug in de verzameling voor OpenOrders en is hij weer vrij voor andere auteurs. Uw geschreven tekst vervalt in dit geval. Laat het dus niet zover komen en maak vóórdat u de opdracht aanneemt alvast een inschatting of u de gestelde deadline kunt halen. Dat is voor u (en ook voor de opdrachtgever) wel zo handig. 

Mocht u erachter komen, dat het thema u toch niet zo ligt zoals u in eerste instantie verwacht had, of is er sprake van overmacht en heeft u geen tijd om te schrijven. Dan kunt u zich natuurlijk altijd van de onbewerkte opdracht ontdoen. Klikt u hiervoor op de Bewerking afbreken-knop. Wij adviseren u wel de afbrekingsquote zo laag mogelijk te houden; een klant ziet in zijn account enkel dat zijn of haar opdracht door u wordt geschreven en u zult begrijpen dat het vervelend is dat na bijvoorbeeld 2 dagen ‘wachten’ de opdracht weer terug in de pool wordt geplaatst en de deadline opnieuw ingaat.  

Natuurlijk moet u uw tekst niet in alle haast schrijven. U hoeft niet continu bij Textbroker.nl aangemeld te zijn, maar u kunt de tekst opslaan en het schrijven van de tekst op een later tijdstip voortzetten. Onder Account > Instellingen kunt u de optie Woorden tellen en opslaan activeren. Vorderingen die u tijdens het schrijven van de tekst maakt, worden op deze manier automatisch opgeslagen. Wij adviseren u de tekst voor de zekerheid ook in een tekstverwerkingsprogramma, zoals Word of Open Office Writer, lokaal op te slaan.

Denkt u eraan dat elke opdrachttekst van uw eigen hand afkomstig is. Wij garanderen onze klanten unieke inhoud (unique content) en elke tekst wordt door een automatische controle op plagiaat gecontroleerd. Als uw tekst met andere bronnen overeenkomt, krijgt u de tekst terug en kunt u deze aanpassen.

Contact met de opdrachtgever

Als u bij het schrijven van de tekst meer informatie nodig hebt, kunt u de opdrachtgever een bericht sturen. Ons portaal beschikt namelijk over een berichtensysteem ten bate van communicatie tussen auteurs en klanten. Let erop dat iedere uitwisseling van contactgegevens om Textbroker te omzeilen niet toegestaan is. Wie toch probeert om met klanten buiten Textbroker om te handelen, moet met een waarschuwing of een blokkering van het profiel rekening houden. Sommige klanten hebben een aanvullende overeenkomst met Textbroker gesloten, die de uitwisseling van bijvoorbeeld e-mailadressen toestaat, als er alleen zinvol gewerkt kan worden aan opdrachten met behulp van bepaalde bestanden. Hier wordt de auteur over geïnformeerd.

Keywords gebruiken

De opdrachtgever kan voor elke opdracht de optie voor keywords activeren. Dat betekent dat in een tekst de opgesomde keywords een vast aantal keer gebruikt moeten worden (bijvoorbeeld ‘Amsterdam Rijksmuseum’, ‘rondvaart door de grachten’, enz.). U kunt deze tekst pas inleveren als u alle keywords precies zoals opgegeven in de tekst heeft verwerkt.

De opdrachtgever geeft bovendien aan of u de keywords exact zoals aangegeven moet gebruiken of dat u ze om kan buigen en passend in de zin mag plaatsen. Hiervoor staan de optie tot flexie (enkelvoud danwel meervoud van sleutelwoorden toegestaan) en verbindingswoorden toestaan (in plaats van bijv. ‘rondvaart grachten’, ook toegestaan:  ‘rondvaart door de grachten’) tot zijn of haar beschikking. Een lijst van toegestane verbindingswoorden kunt u tijdens het schrijven te allen tijde opvragen.

Voordat u de opdracht aanneemt ziet u een timer staan van 10 minuten achter Countdown. Dit is niet uw deadline, maar de tijd die tot uw beschikking staat om te besluiten of u de opdracht wel of niet wilt schrijven. Wilt u met de opdracht aan de slag? Drukt u dan op de groene knop onderaan ‘Ik wil deze tekst schrijven’.

Exclusieve opdrachten aannemen met DirectOrder

Als u een goede tekst afgeleverd hebt en de klant hiermee tevreden stelt, stuurt hij u in de toekomst misschien een DirectOrder (DO). Deze exclusieve opdracht is alleen voor u en is voor geen enkele andere auteur zichtbaar. En het beste is: u bepaalt zelf de prijs. U stelt in uw profiel in hoeveel cent uw woord bij DirectOrders kost, onafhankelijk van het aantal sterren dat u heeft. Ook kunt u deze individuele woordprijs voor elk van uw klanten extra instellen als u op hun klanten-ID klikt.

Deze voor de klant ingestelde prijs geldt tot u hem verandert. Zelfs als u uw algemene prijs in het profiel verandert, blijft de reeds afgesproken DO-prijs voor deze klant hetzelfde. U kunt handmatig elke prijs naar uw voorstelling aanpassen. Als de opdrachtgever u een DO stuurt, dan is het tegen de op dat moment geldende voorwaarden. Verandert u uw prijs per woord, dan dient de prijs voor klanten waar u reeds voor geschreven heeft (en dus al een overeenkomst m.b.t. de prijs mee gemaakt hebt) apart worden aangepast. Informeert u deze klanten van tevoren over de aanpassing.   

Aan opdrachten werken in een team met TeamOrder

Naast OpenOrder en DirectOrder bestaat ook nog de TeamOrder (TO). Om aan een TO te kunnen werken, moet u van het team van de opdrachtgever lid zijn. U wordt lid van een team, als u door de opdrachtgever uitgenodigd wordt of als u een eigen initiatief neemt en solliciteert bij een open team. Vaak vragen opdrachtgevers een korte sollicitatietekst voor uw team, waarin u uw geschiktheid voor het thema en het team laat zien. De opdrachtgever voegt de auteurs ten slotte één voor één toe in zijn team en nu kunnen alle auteurs aan de daarin geplaatste opdrachten werken. Zoals bij OpenOrders geldt ook hier: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De woordprijs voor het gezamenlijke team legt de opdrachtgever vanaf het begin vast. Als u het team betreedt, bent u het eens met de vergoeding.

De opdrachtgever kan ook bepaalde deelnamevereisten voor een team stellen, bijvoorbeeld dat u een product dat u gaat beschrijven al gebruikt heeft of een plaats voor een reisverslag al bezocht heeft. Deze deelnamevereisten gelden alleen voor de teksten in het team en mogen niet ingaan tegen onze algemene bedrijfsvoorwaarden of het geldende recht.

Als u de medewerking in een team wilt beëindigen, klikt u onder de instellingen op de juiste knop.

In de derde en laatste tutorial voor auteurs leggen wij u uit hoe het na inlevering van uw tekst verdergaat en hoe de uitbetaling van uw verdiende geld functioneert. Deze volgt spoedig, dus houdt u de website goed in de gaten!


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wilt u complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Bent u geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteert u van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heeft u relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestelt u snel en eenvoudig uw tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!