Skip to main content

Projectmanagement bij Textbroker: wat betekent dit voor mij als tekstschrijver?

cartoons van mensen met verschillende beroepen.

Bij Textbroker hebben we Self-Service en Managed-Service. Binnen de Self-Service regelt de opdrachtgever zelf de opdrachten en de controle van de teksten. Bovendien communiceert hij of zij zelf met de auteurs. Af en toe komt het echter voor dat de klant besluit dit hele proces aan Textbroker uit te besteden. Dit noemen wij de Managed-Service.

Wat is de managed service precies?

De Managed-Service van Textbroker houdt in dat wij het volledige tekstproject van een klant coördineren. Samen met de klant stellen we een briefing op. Deze instructie is vaak langer dan je gewend bent, maar meer informatie zorgt ook voor minder misverstanden. Daarna stellen we een team van auteurs samen en zorgen we dat de opdrachten geplaatst worden in het team. De auteurs kunnen dan aan de slag met schrijven.

Is de tekst geschreven, dan komt deze bij Textbroker terecht, niet bij de klant zelf. Wij kijken dan of aan de briefing en aan het gevraagde kwaliteitsniveau is voldaan. Ontbreekt er nog informatie of is er iets nog niet in orde, dan sturen onze editoren de tekst terug met een herzieningsverzoek. Kleine (taal)foutjes worden door de editoren zelf aangepast.

Nadat een tekst is goedgekeurd, wordt deze meestal niet direct geaccepteerd. Doordat we correctierondes doorvoeren op de teksten, kan het langer duren voordat hij geaccepteerd en uitbetaald wordt aan de auteur. De klant ontvangt de teksten vervolgens in batches, bijvoorbeeld wekelijks of twee keer per maand.

Hoe kom ik als auteur in aanmerking om mee te schrijven aan managed projecten?

De redactie van Textbroker beoordeelt regelmatig alle auteurs. Wie daarbij positief opvalt, kan doorgaans snel een uitnodiging verwachten. Bovendien wordt er gezocht naar geschikte auteurs aan de hand van het onderwerp via onze auteurszoekfunctie. Daarom is het slim om als auteur je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, onder andere door categorieën in te vullen en proefteksten toe te voegen.

Belangrijk daarbij is dat auteurs consequent aan de briefing moeten voldoen en deadlines weten te halen. Ook dat zijn belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor het team.
Het kan zijn dat je als auteur een uitnodiging ontvangt voor een managed team. Uitgenodigde auteurs hoeven uiteraard niet verplicht mee te schrijven aan het project. Auteurs die de uitnodiging wel accepteren, kunnen echter zoveel teksten schrijven als ze zelf willen en kunnen.

Het proces

Een auteur is uitgenodigd voor een managed team, hoe gaat het nu verder voor hem of haar? Belangrijk is dat de auteur de briefing goed doorneemt en eventueel notities neemt. Er is namelijk veel waar op gelet dient te worden. Denk daarbij aan:

• Structuur
• Opbouw
• Stijl
• Inhoud
• HTML
• Sleutelwoorden
• Stijlboek van de klant

Het schrijven verloopt op dezelfde manier als binnen de Self-Service. Er is een deadline, de tekst moet een bepaalde lengte hebben en er zijn andere criteria waaraan de auteur moet voldoen. Het is mogelijk dat de auteur een herzieningsverzoek krijgt. Eventuele feedback en herzieningsverzoeken komen van Textbroker.

Heb je als auteur een vraag, dan stuur je een mailtje naar [email protected]. Textbroker is dus in zekere zin een schakel tussen de auteur en de klant.

De voordelen voor auteurs

Als auteur binnen een managed team schrijven heeft een aantal voordelen, waaronder:

• Meerdere opdrachten met dezelfde briefing. De auteur hoeft zich dus niet telkens opnieuw in te lezen.
• De vergoeding ligt over het algemeen hoger dan binnen de Self-Service.
• Bij vragen kan de auteur zich rechtstreeks tot Textbroker richten.
• Schrijft de auteur goed binnen dit team, dan is de kans groot dat hij of zij vaker wordt uitgenodigd voor teams.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!