Skip to main content

Sleutelwoorden: hoe ga je ermee om?

Cartoon meisje met zonnebril zegt 'sleutelwoorden verwerken in je tekst doe je zo! Yeahhh'

Krijg je een briefing met daarin een aantal verplichte sleutelwoorden, dan heb je vaak al een richtlijn hoe je tekst eruit komt te zien en waar je over moet schrijven. Maar soms zien de sleutelwoorden er niet altijd even duidelijk uit. Hoe dat komt? We leggen het je uit.

Sleutelwoorden met verkeerde schrijfwijze

Soms kom je wel eens een sleutelwoord tegen met een verkeerde spelling. Dat is natuurlijk ergerlijk, want je wil geen tekst met fouten inleveren. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom een sleutelwoord in geen goed Nederlands wordt opgegeven. De meest voor de hand liggende reden is dat de opdrachtgever onbewust een typfout heeft gemaakt. Maar soms is een zoekwoord ook met opzet verkeerd geschreven.

Sommige internetgebruikers typen in zoekmachines als Google een zoekwoord niet altijd correct in. Bewust of onbewust. Opdrachtgevers willen met hun website niet alleen gevonden worden op de goede, maar ook deze foute schrijfwijze. De klant gaat dus na welke zoekwoorden het meest ingetikt worden én wat de meest voorkomende schrijfwijzes zijn. Deze wil hij dan ook in zijn teksten terugzien. Op die manier wordt de website of webpagina beter gevonden en scoort deze hoger in de zoekresultaten in Google.

Wat te doen bij een verkeerde spelling?

Ben je er zeker van dat de opdrachtgever een foutje heeft gemaakt, dan kan je ons altijd een mailtje sturen. Wij passen het sleutelwoord dan aan naar de juiste spelling. Kan het zijn dat de klant expres een foute schrijfwijze wil, dan gebruik je ook de verkeerde spelling in de tekst.

Krijg je niet tijdig antwoord op je mailtje, dan schrijf je de vereiste (foute) sleutelwoorden extra onderaan de tekst, zodat je in ieder geval je tekst kan inleveren.

Flexie en stopwoorden

Kijk altijd na of de opties ‘flexie’ en ‘stopwoorden’ aanstaan. Deze zijn namelijk een grote hulp om lastige sleutelwoorden makkelijker te verwerken in de tekst.

Flexie betekent dat je zowel de enkelvoudsvorm als de meervoudsvorm mag toepassen. Staat er bijvoorbeeld ‘reis’, dan mag je ook ‘reizen’ schrijven. Beide woorden worden geteld als één sleutelwoord.

Stopwoorden zijn woorden die je mag toevoegen om de sleutelwoorden logischer in de zin te verwerken. Staat er bijvoorbeeld ‘vakantie Aruba’, dan mag je er ‘vakantie op Aruba’ of ‘vakantie naar Aruba’ van maken.

Wat doe je met problematische sleutelwoorden?

Stel dat je een tekst moet schrijven over Aruba, maar het sleutelwoord is Bonaire. Dan heb je natuurlijk een probleem. En zodra een auteur een opdracht aanneemt, kan een opdrachtgever geen aanpassingen meer doen. Wij van Textbroker kunnen dat gelukkig wel nog.

Heb je ondanks onze bovenstaande tips nog problemen met je sleutelwoorden, laat het ons dan weten via [email protected].


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!