Skip to main content

Tutorial: Textbroker zoekt u!

Dit is deel 1 van een serie tutorials. Deze tutorials zullen u bij de hand nemen en laten zien hoe u van Textbroker de ideale (bij)baan kunt maken. U zult merken dat u met uw schrijftalent bij Textbroker op een leuke en eenvoudige manier geld kunt verdienen. Bovendien kunt u met onze feedback uw schrijfniveau aanzienlijk verbeteren. En het mooiste van alles: het is helemaal gratis!

Deel 1 gaat over het aanmelden, de beoordelingen en waar Textbroker op let bij het classificeren van uw schrijfniveau.

Bij Textbroker kunt u op elk tijdstip en vanuit elke plaats waar ook ter wereld geld verdienen door opdrachtteksten te schrijven. Textbroker.nl richt zich tot juist tot die persoon die een snufje creativiteit meebrengt, de Nederlandse taal goed beheerst en over algemene kennis en vakkennis beschikt. Het enige wat u nodig hebt is een computer met internetaansluiting en bovendien dient u meerderjarig te zijn. Indien u ook over (zeer) goede kennis van andere talen beschikt, kunt u op meerdere platformen ook teksten in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans of Pools schrijven.

Als u de Nederlandse spelling goed beheerst en eraan werkt om nog beter te worden, aarzel dan niet en begin vandaag nog bij Textbroker.nl met uw nieuwe bijbaantje. Kies eenvoudig een opdracht uit de verschillende themagebieden die u interesseren en waarover u zonder al te veel vooronderzoek een goede tekst kunt opstellen en begin meteen met schrijven. Wij zetten nadat u de tekst heeft ingeleverd enkele editors aan het werk die uw tekst achteraf doorlezen, beoordelen en u op zaken wijzen die u nog kan verbeteren. Wij laten u onzorgvuldige fouten, maar ook fundamentele grammaticaregels zien aan de hand van begrijpelijke voorbeelden (bijvoorbeeld kommagebruik, passieve constructies, et cetera). Met deze feedback kunt u vervolgens weer aan de slag om een derde, vierde of zelfs die felbegeerde vijfde ster in de wacht te slepen. Mocht u vragen over een opmerking hebben of een bezwaar willen meedelen, dan kunt u zich altijd tot ons richten.

Vijf sterren voor de beste teksten

Onze editors beoordelen alle teksten aan de hand van de officiële Nederlandse spellingregels zoals geformuleerd in het Groene Boekje. Wat wij bovendien erg belangrijk vinden:

–         Het gebruik van juiste spelling en correcte toepassing van interpunctie.

–         Woordgebruik, formulering en zinnen, en complexiteit van alineaopbouw. Dat wil zeggen: gebruik van een brede woordenschat, toepassing van volwaardige zinnen die bovendien goed op elkaar aansluiten en een alineaopbouw die zich niet alleen kenmerkt door een juiste ‘flow’ (een fijne leesbaarheid), maar ook voegwoorden en korte en lange zinnen juist toepast.

–         Het juist opvolgen van de briefing van de klant (opmaak, toon en sleutelwoorden), maar ook een goede verstandhouding met opdrachtgevers

Houd u zich aan deze regels om goede beoordelingen te ontvangen. Aan de hand van deze beoordelingen classificeren wij de teksten in kwaliteitsniveaus van twee tot vijf sterren. Als u uw beoordelingen in de loop der tijd verbetert, profiteert u daar ook direct van: u krijgt toegang tot meer opdrachten met een hogere vergoeding per woord.

Een goede classificatie betekent echter niet dat u er nu niet meer voor hoeft te werken; bij teksten van mindere kwaliteit kunnen auteurs toch weer een lagere classificatie krijgen. Wij hebben namelijk ook een verantwoording naar onze klanten toe en alleen op deze manier kunnen wij de opdrachtgevers een constante kwaliteit in elke categorie garanderen.

Ook de opdrachtgever kan uw ingeleverde tekst die hij van u aanneemt beoordelen. Zo krijgt u te horen hoe tevreden de klant met uw tekst was. De beoordeling van de opdrachtgever heeft echter geen invloed op uw kwaliteitsclassificatie. Voordat u opdrachten uit de opdrachtenpool kan aannemen, moet u na de registratie een aanmeldtekst in een thema naar keus inleveren. Deze tekst wordt door Textbroker beoordeeld. Om een goede classificatie te behalen, moet u op foutloze spelling, kommagebruik, grammatica en goede formuleringen letten. Na het doorlezen van de aanmeldtekst door Textbroker krijgt u een classificatie in een kwaliteitsniveau en kunt u beginnen tekstopdrachten in deze classificatie aan te nemen en te schrijven. Heeft u een classificatie van drie sterren gekregen, dan kunt u zowel opdrachten van drie sterren als van twee sterren aannemen.

Na het inleveren van de eerste drie tot vijf artikelen wordt u geblokkeerd en kunt u tijdelijk niet meer werken aan teksten. In deze tijd worden uw artikelen door ons nogmaals op spelling, kommagebruik, grammatica en formuleringen beoordeeld. Dit moet de kwaliteit van de teksten zeker stellen en dit geeft ons de gelegenheid om u op tijd op fouten te wijzen, zodat u die in verdere opdrachten kunt vermijden.

Uw classificatie wordt bepaald uit een gemiddelde van de laatste vijf ingeleverde teksten. Een beoordeling zoals 3+3+3+2+2 geeft bijvoorbeeld een classificatie van drie sterren. U kunt uw classificatie altijd verbeteren als u onze aanmerkingen in acht neemt. Wij zeggen u, wat u nog kan verbeteren op het gebied van spelling of grammatica.

U bent bijzonder- laat het ons zien!

Onder account > profiel kunt u uw auteursprofiel individualiseren. Upload een foto (belangrijk!), stel uzelf voor, geef voorbeeldteksten in verschillende genres en leg uit waarom u veel van een bepaald thema weet. Geeft u ook elke kwalificatie aan die iets over uw vakkennis en uw schrijfkwaliteit zegt: zowel opleiding en studie, als uw persoonlijke interesses en hobby’s zijn voor de opdrachtgever relevant. Welke reisbestemmingen heeft u al bezocht? Spreekt u meerdere talen? Als een opdrachtgever naar auteurs zoekt voor een speciaal thema, kan hij u door middel van deze gegevens vinden en direct de opdracht geven. U krijgt zo de opdrachten die u leuk vindt. Deze directe manier van opdrachten geven geldt voor DirectOrders en TeamOrders.

Nadat u zich succesvol aangemeld en uw profiel ingevuld heeft, vertellen wij u in aflevering van 2 van onze serie tutorials, die binnen een paar weken zal verschijnen, hoe uw eerste opdracht aannemen en met het schrijven beginnen.

Veel schrijfplezier!


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!