Skip to main content

Uw tekst is klaar – wat nu?

In het tweede deel van de tutorial hebben we gekeken naar het vinden van de geschikte auteur en het succesvol plaatsen van uw opdracht in ons systeem. In dit artikel bespreken we hoe u beoordeelt of de voltooide tekst aan uw eisen voldoet. U ervaart bovendien hoe u Textbroker, met behulp van geautomatiseerde interfaces, nog prettiger gebruiken kan.

7. Opdracht verwerkt – en nu?

U hebt een geschreven tekst ontvangen en hopelijk bent u tevreden. Na ontvangst krijgt u drie dagen de tijd om te beslissen wat u met de tekst doet.

  1. De tekst bevalt u. Reageert u niet binnen drie dagen, dan wordt de tekst op de vierde dag automatisch geaccepteerd.
  2. U wenst een tekstherziening. Wanneer de auteur onvoldoende heeft gekeken naar de opdrachtbeschrijving of vergeten is informatie over te nemen, dan kunt u de tekst voor herziening terugsturen. De auteur heeft 24 uur de tijd om de tekst te herzien voordat het artikel vervalt en teruggezet wordt naar de auteurspool. De opdracht wordt dan overgedragen aan een andere auteur.
  3. U wijst de tekst af. U moet de auteur minstens eenmaal de gelegenheid bieden om de tekst te verbeteren. Mocht de auteur alsnog onvoldoende rekening gehouden hebben met de opdrachtbeschrijving, dan kunt u de herziening afwijzen. Bij afwijzing van de tekst, betaalt u niets, en kunt u besluiten om de opdracht te verwijderen, danwel automatisch opnieuw te plaatsen. Textbroker controleert elke afwijzing nauwkeurig en bemiddelt in het besluit.

 

Wanneer u de tekst in de driesterrencategorie heeft laten schrijven, raden wij u aan om het proeflezen voor 0,5 cent per woord te boeken. Uw tekst wordt dan nogmaals doorgelezen door goed gescreende auteurs die u daarna een foutloze tekst bieden.

 

Informatie voor contact met de auteurs

Als u de auteur een DirectOrder wilt aanbieden, meer informatie wilt nasturen, een vraag hebt of de auteur wilt bedanken voor het goede werk, dan kunt u een bericht sturen. Voor het contact tussen de auteur en de opdrachtgever hebben wij in ons portaal een berichtensysteem geïntegreerd.

Houdt u er rekening mee dat het uitwisselen van contactgegevens door Textbroker niet wordt toegestaan​​. Wanneer men probeert te onderhandelen met auteurs buiten Textbroker om, dan kan men een waarschuwing of een intrekking verwachten.

Als uw opdrachten niet goed behandeld kunnen worden doordat de auteur bijvoorbeeld bepaalde gegevens nodig heeft die niet verstuurd kunnen worden met ons berichtensysteem, neem dan contact op met onze klantenservice. We vinden voor u altijd een passende oplossing.

 

Integratie van tekstopdrachten in uw eigen systeem

De export en integratie van geschreven teksten maken wij voor u zo gemakkelijk mogelijk. We hebben hiervoor verschillende interfaces ontwikkeld die de export van opdrachten vereenvoudigen.

Met onze WordPress plug-in kunt u teksten direct vanuit uw contentmanagementsysteem laten exporteren. U hoeft zich niet langer meer bij Textbroker in te loggen om uw teksten te bestellen of te beoordelen, maar u beheert tekstbestellingen eenvoudig rechtstreeks via WordPress. Geaccepteerde teksten publiceert u ofwel als webpagina of als post.

De Textbroker WordPress plug-in maakt bovenstaand mogelijk met slechts een paar klikken in uw eigen systeem. Dit bespaart tijd en helpt u om uw blogs efficiënter te beheren en om meer tijd vrij te maken voor uw corebusiness.

Met de Textbroker API kunt u Textbroker integreren in uw bestaande systeem, zoals uw CMS, uw blog of elke andere applicatie met internetverbinding. Zo verbindt u Textbroker optimaal met uw werkritme en bereikt u hoge efficiëntie. Met de Textbroker API heeft u automatisch toegang tot het volledige OpenOrder-proces vanaf het indienen van de opdracht tot het accepteren van de tekst.

 

U installeert de plug-in als volgt:

• download de plug-in en sla hem op
• log in op uw WordPress admin
• klik vervolgens op “Plugins -> Installeren”
• selecteer het tabblad “Upload”
• selecteer de plug-in, die op uw computer is opgeslagen
• bevestig de installatie
• gereed

 

Voorbereiding voor de API

Schakel uw opdrachtgeversaccount in voor het gebruik van Textbroker API onder Account > Instellingen > API aan.

Hierna ziet u een nieuw tabblad in uw Textbrokeraccount: API”. Onder het tabblad API maakt u een API-toegang aan, het API Budget”. Negeer het CallbackURL-invoerveld. Het systeem geeft vervolgens de inloggegevens voor dit budget weer.

Voor het gebruik van de Textbroker WordPress plug-ins voert u de inloggegevens voor het budget in binnen uw WordPress admin. U hebt dan volledige toegang tot alle functies van de plug-in en kunt vervolgens beginnen met het bestellen en beheren van uw teksten. Uw feedback en suggesties over deze tool vernemen wij natuurlijk graag.

Nevenaccounts
Om via de API toegang te krijgen tot uw rekening voor Textbroker maakt u binnen uw account meerdere nevenaccounts aan met eigen inloggegevens. Hiermee geeft u aan derden beperkte toegang tot een gelimiteerd budget, zonder toegangsgegevens tot uw rekening vrij te geven.

Dit was onze basiscursus voor klanten. Met de opgedane kennis kunt u meteen aan de slag en teksten in tien talen bestellen. Als u nog vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen.

 

 


Reacties

Madelein 3. augustus 2020 - 12:53

Er staat dat de tekst automatisch geaccepteerd wordt op de vierde dag. Gaat dit over werkdagen of gebeurt dit automatisch na 72/96 uur?

Beantwoorden

angelika.jung-peeters 12. augustus 2020 - 10:52

Beste Madelein,

Dank je voor je vraag!

Het antwoord is: ‘Het gaat inderdaad over werkdagen.’ Informatie hierover is ook te vinden in onze Algemene Voorwaarden, paragraaf 6 en in het bijzonder 6.2 (klanten) of 9 en in het bijzonder 9.4 (auteurs).

Groetjes uit Mainz,

Angelika

Beantwoorden

Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!