Skip to main content

Vermijd deze blunders bij het schrijven van uw landingspagina

De juiste woorden weten te vinden op het juiste moment is altijd erg belangrijk. Of het nu op de werkplek is, tijdens een eerste ontmoeting met een klant of bij het lanceren van een landingspagina. Weten wat u moet zeggen en hoe u het zegt; dat is de sleutel tot succes. De woorden op een landingspagina hebben slechts één doel: bezoekers naar uw website trekken. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben daarom een lijst samengesteld van de 5 grootste blunders die u moet vermijden bij het schrijven van uw landingspagina!

De juiste woorden weten te vinden op het juiste moment is altijd erg belangrijk. Of het nu op de werkplek is, tijdens een eerste ontmoeting met een klant of bij het lanceren van een landingspagina. Weten wat u moet zeggen en hoe u het zegt; dat is de sleutel tot succes. De woorden op een landingspagina hebben slechts één doel: bezoekers naar uw website trekken. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben daarom een lijst samengesteld van de 5 grootste blunders die u moet vermijden bij het schrijven van uw landingspagina!

1. Saaie titels en tussenkopjes

Vraag het gerust aan journalisten van kranten en tijdschriften: ruim de helft van de tijd voor het schrijven van een artikel wordt besteed aan het verzinnen van goede koppen. Slechts 2 van de 10 bezoekers lezen meer dan alleen de kop van het artikel. Als u worstelt met het schrijven van een goede kop, bedenk dan waarom bezoekers naar uw website komen. Welke problemen lossen uw producten en diensten op? Wat het antwoord ook is, zorg dat het in een titel of kop wordt vermeld.

2. Het ontbreken van een duidelijke call-to-action

Dit is een van de grootste fouten die men kan maken. Zonder een duidelijke call-to-action zal een bezoeker niet weten hoe te handelen of waar hij terecht kan. Zorg daarom ook dat de knoppen (buttons) op uw pagina’s een ‘CTA’ als titel gebruiken. Voorkom het gebruik van korte call-to-actions als “Download” of “Verzenden” en zorg uiteraard voor een duidelijk verband tussen deze knoppen en de tekst op de pagina. Zo weet uw bezoeker wanneer hij of zij op welke knop moet klikken.

3. Twijfelachtige woordenkeuze

Uzelf presenteren als een betrouwbaar bedrijf dat samenwerkt met betrouwbare zakenpartners zal beslist in uw voordeel werken. Een twijfelachtige woordenkeuze voor je landingspagina zal ervoor zorgen dat bezoekers afhaken. Zorg daarom voor een positieve en zorgvuldig gekozen formulering. ‘Wij respecteren uw privacy’ komt betrouwbaarder over dan ‘Maak je geen zorgen, we spammen je niet’. Geef de bezoekers van uw website geen reden om uw bedrijf te associëren met spam.

4. Onechte testimonials of reviews

Testimonials of reviews zijn belangrijk voor een landingspagina, maar ze zijn pas bruikbaar als ze ook echt worden geloofd. Positieve feedback is altijd prettig en nuttig, maar bij een overdaad hiervan komt het niet meer als geloofwaardig over. Plaats daarom alleen originele reviews en beoordelingen van klanten op uw website.

5. Nutteloze functies

Productlandingspagina’s dienen te laten zien wat uw producten werkelijk doen. Zorg ervoor dat u een lijst met kenmerken hebt die ook werkelijk uw product verkopen. Neem niet gewoon de lijst van kenmerken van de fabrikant over. Het risico bestaat dat iemand anders deze tekst al gebruikt op zijn of haar website, waardoor u met ‘duplicate content’ te maken hebt. Bovendien bevatten deze teksten vaak eigenlijk te veel informatie, die u niet nodig hebt.
Hoe kan uw product de problemen van uw klanten oplossen? Als u hier het antwoord op vindt, dan weet u automatisch welke kenmerken van uw product belangrijk zijn om te noemen op uw landingspagina’s.

We hopen dat u na het lezen van dit artikel deze misstappen weet te vermijden! Goede landingspagina’s schrijven is nu eenmaal een geweldige manier om te investeren in klantvertrouwen en een blijvend zakelijk succes.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!