Vijf hulpmiddelen bij contentmarketing
Eerder hebben we het al gehad over tools die kunnen helpen bij het krijgen van ideeën voor contentmarketing. Maar er zijn meer hulpmiddelen die het werk van de contentmanager makkelijker maken. Hieronder lopen we er vijf langs: drie voor contentcreatie en twee voor content seeding.
Eerder hebben we het al gehad over tools die kunnen helpen bij het krijgen van ideeën voor contentmarketing. Maar er zijn meer hulpmiddelen die het werk van de contentmanager makkelijker maken. Hieronder lopen we er vijf langs: drie voor contentcreatie en twee voor content seeding.
Contentcreatie
1. Piktochart
Je wist natuurlijk al dat visuele uitingen véél sterker zijn dan tekst. Niet voor niets zijn behulpzame infographics in opmars, ook in de journalistiek. Met Piktochart maak je eenvoudig infographics bij je overige content, waardoor je content populairder wordt en beter zal scoren. Beelden laten veel vaker een blijvende indruk achter; mensen onthouden 80 procent van wat ze zien en slechts 20 procent van wat ze lezen. Het bijkomende voordeel is dat afbeeldingen vaker gedeeld worden via sociale media.
2. Qzzr
Mogelijkheden tot interactie is een van de kenmerken van goede content. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om interactie te bieden, maar het is wel degelijk makkelijker dan je denkt. Bijvoorbeeld met een beetje hulp van Qzzr. Hiermee bied je eenvoudig een quiz aan. Eentje die het bovendien ook goed doet op smartphones. Net als infographics is een quiz makkelijk te delen via sociale media en kan op die manier traffic naar je website geleid worden. Qzzr beschikt over analysetools waarmee je interessante informatie te weten komt over de deelnemers. Gebruik de quiz om via de antwoorden leuke weetjes te delen. Wanneer de inhoud en opmaak van de quiz goed genoeg zijn, bouw je er mee aan je reputatie.
3. Prezi
Prezi kende je allicht al als het meest gangbare alternatief voor Microsoft PowerPoint. Het zet de navigatie van de traditionele presentatie op zijn kop. De unieke indeling van Prezi heeft nog een prettig gevolg: je kunt een presentatie veel makkelijker delen. Een Prezi bestaat altijd uit een vlak, waarbij je inzoomt op verschillende delen om de individuele slides te bekijken. De hele presentatie is dus in één oogopslag zichtbaar. Dat maakt dat een gebruiker direct kan zoomen naar de content die voor hem relevant is. Een Prezi kan je, als een soort infographic, eenvoudig delen. Qua mogelijkheden gaat het zelfs veel verder dan een infographic, want aan een Prezi kan je onder andere ook afbeeldingen en video’s toevoegen.
Content seeding
4. Hootsuite
Goede content creëren is één ding, maar content bewijst zijn waarde pas echt wanneer deze ook voldoende gezien en gedeeld wordt. Dat vergt het effectief inzetten en beheren van sociale media. Hootsuite is daar een geschikte tool voor die bovendien een gratis instapvariant heeft. Hiermee beheer je maximaal drie sociale mediaprofielen. De tool biedt een overzichtelijke interface waarmee je meerdere kanalen kunt overzien. Ook analyseer je berichten en kun je oudere berichten terughalen.
5. Buffer
Net als Hootsuite is Buffer een tool om verschillende sociale mediakanalen te beheren. Al met al is Buffer iets minder complex dan Hootsuite. Dat verschil zit hem vooral in de reactiemogelijkheden en de notificaties bij bepaalde activiteit; die ontbreken bij Buffer. Daar staat tegenover dat ook Buffer een schat aan informatie en statistieken biedt. Je bent direct op de hoogte van succesvolle posts, het aantal kliks op een link en de mate waarin een bijdrage gedeeld is.
Al deze tools kunnen beslist iets bijdragen aan jouw contentmarketingcampagne. Zorg dus dat je ze slim inzet!
geen reacties beschikbaar