Skip to main content

Waarom zijn synoniemen zo belangrijk en hoe vind je de beste?

Google symbool met een vergrootglas

Bij Textbroker worden vaak SEO – teksten gevraagd. Een SEO – tekst heeft als doel om een website of blog beter vindbaar te maken in zoekmachines. Daarom zij bij een SEO – tekst keywords van groot belang. Maar waar je tot een paar jaar geleden je content nog kon vullen met ‘keyword stuffing’ door steeds hetzelfde zoekwoord te gebruiken, dient een goede SEO – tekst nu aan méér eisen te voldoen. Synoniemen en context bijvoorbeeld. Waarom zijn synoniemen zo belangrijk en waar vind je de beste ’tweelingwoorden’?

SEO, leesbaarheid en context

Zoals in de intro vermeld, voorziet een goede SEO – tekst de lezer van de juiste sleutelwoorden. Daar heeft hij of zij immers op gezocht. Maar ook een prettige leesbaarheid, een natuurlijk verloop van de tekst en een zekere mate van context spelen mee voor een goede tekst. Waar het allemaal om draait, is de ervaring van de lezer, customer experience geheten. In het algemeen geldt: hoe interessanter, als het ware ‘rijker’ de tekst geschreven is, hoe beter. Synoniemen kun je daarom prachtig inzetten als creatieve hulpjes om makkelijk diepte en context in je tekst aan te brengen. Een voorbeeld: het woord ‘huis’ hoeft niet alleen simpelweg een huis te blijven, maar kan zich ook omringen met zusterbegrippen als thuis, woning, huisgezin, behuizing of dynastie. Afhankelijk van de context. Of andersom: via synoniemen kun je juist context creëren!

Synoniemennet – de Ferrari onder de synoniemensites

Bij synoniemennet vind je elk zusterbegrip dat je zoekt. En nog veel meer. Geef het woord in waarvoor je een betekenisverwante variant zoekt en je krijgt direct een lijst waar je echt iets mee kunt.
Wat synoniemennet zo bijzonder maakt is dat de website zo’n beetje in de huid kruipt van auteurs. Tekstschrijvers zijn namelijk naast woorddenkers vaak ook beelddenkers. Bij synoniemnnet kun je (bovenin) aanklikken dat je de synoniemen in een grafische weergave voorgeschoteld wil krijgen. Vervolgens krijg je direct een spinnenweb aan relevante gelijkwaardige woorden in beeld. Geweldig voor wie zijn of haar tekst wil voorzien van een subtiel net aan meer en minder verwante woorden. Met behulp van deze leuke website schrijf jij jouw teksten spelenderwijs!

Over onze auteur

Tekstschrijver voor wie elk woord telt. Ik ben tekst-o-fiel van de bovenste plank. Altijd bezig met wat woorden te zeggen hebben en hoe we ze kunnen inzetten voor ons doel. Het liefst schrijf ik voor ondernemingen. Van eenmanszaak tot internationaal gerenommeerde corporates, ik vind het allemaal even interessant om content voor te mogen schrijven. Inclusief bescheiden specialisme in SEO-teksten.

geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!