Skip to main content

Zo dient u een opdracht in

In het eerste deel van onze driedelige reeks tutorials heeft u gelezen hoe u zich bij Textbroker aanmeldt en welke verschillende opdrachtvormen tot uw beschikking staan. In dit artikel vertellen wij u nu hoe u de juiste auteur voor uw opdracht vindt, en uw opdracht succesvol in ons systeem plaatst.

In het eerste deel van onze driedelige reeks tutorials heeft u gelezen hoe u zich bij Textbroker aanmeldt en welke verschillende opdrachtvormen tot uw beschikking staan. In dit artikel vertellen wij u nu hoe u de juiste auteur voor uw opdracht vindt, en uw opdracht succesvol in ons systeem plaatst.

 

5. Zo vindt u de geschikte auteur

Met de zoekfunctie vindt u altijd de passende auteurs – zelfs voor de wat minder alledaagse thema’s. Zoek zelf naar de juiste auteur voor een DirectOrder bijvoorbeeld. Juist bij een specifiek eisenpakket voor een bepaalde opdracht is dit wel zo handig, omdat u auteurs eenvoudig naar vakkennis, interesses en vaardigheden kunt sorteren. De zoekfunctie kijkt naar alle profielen van elke auteur. In hun profiel kunnen auteurs derhalve het volgende invullen:

  • hobby’s en interesses;
  • ervaring in elk denkbaar vakgebied: van huishouden tot tuinieren, en van ouderschap tot techniek;
  • beroep, school, opleiding en andere kwalificaties;
  • landen en steden die de auteur bezocht heeft;
  • talen waarin de auteur schrijft, of tenminste vooronderzoek kan doen;
  • thema’s, waarin de auteur zich bij het schrijven bijzonder thuis voelt.

Is een auteur voor u interessant, dan kunt u hem of haar direct als favoriet markeren. Zo vindt u uw favoriete schrijvers ook direct terug in uw adresboek, mocht u hem of haar op een later tijdstip (nogmaals) willen inzetten.

Wanneer u niet tevreden bent met de schrijfkwaliteiten van een bepaalde auteur – of om wat voor redenen dan ook liever niet met deze auteur wilt samenwerken – dan kunt u de schrijver op uw zwarte lijst plaatsen. Auteurs die bij u op de zwarte lijst staan, kunnen noch uw opdrachten zien, noch deze oppikken en schrijven.

 

6. Opdracht indienen

In ons systeem staat de gebruiksvriendelijk interface tot uw beschikking om precies aan te geven hoe uw tekst eruit moet komen te zien. Daarbij geldt in de regel: des te completer uw briefing, des te beter weet de auteur wat van hem of haar verwacht wordt, en hoe beter het resultaat. De auteur meer vrijheid geven kan natuurlijk ook; laat de briefing dan beperkt, en geef duidelijk aan dat u de auteur speelruimte geeft in de invulling van het artikel.

Wanneer u binnen een bepaald thema meerdere artikelen nodig heeft, dan kunt u ervoor kiezen om binnen een project meerdere opdrachten tegelijkertijd aan te bieden, terwijl u de briefing algemeen houdt. Met deze bulkinvoer kunt u eenvoudig meerdere opdrachten tegelijkertijd instellen, maar hoeft u niet voor elke opdracht apart opnieuw de briefing te formuleren.

Kies uw categorie en een kwaliteitsniveau. Bovendien kunt u de deadline in dagen aangeven. Deze deadline slaat overigens op de tijd die een auteur heeft om de tekst te schrijven, en is aldus geen garantie dat u de tekst ook daadwerkelijk binnen deze gestelde termijn binnen heeft.

Geef ook het door u verlangde minimaal en maximaal woordenaantal aan. Op basis daarvan wordt ook de minimaal en maximaalprijs voor het artikel berekend. In eerste instantie wordt altijd het maximale bedrag gereserveerd, maar mocht de auteur minder woorden schrijven, dan wordt het restant teruggeboekt op uw saldo. Bovendien is het zo dat wanneer de auteur meer woorden schrijft dan u maximaal had aangegeven, u daarvoor niet extra hoeft te betalen.

Dient uw tekst geoptimaliseerd te zijn voor de zoekmachines? Activeert u dan de SEO-opties. Ga voor uzelf na op welke woorden u gevonden wilt worden en vul deze steeds onderaan bij de opdrachttitel in. Ook kunt u aangeven hoeveel elk sleutelwoord minimaal en maximaal voor dient te komen. Zet de sleutelwoordenteller ‘aan’ om de auteur te verplichten de sleutelwoorden zo vaak te gebruiken als voorgegeven. Zoals u ongetwijfeld bekend is, moet u het met de dichtheid van sleutelwoorden in een tekst uiteraard niet overdrijven. Flexie en verbindingswoorden toestaan staat respectievelijk voor het toestaan van meervoudsvormen en het gebruik van verbindingswoorden zoals ‘in’, ‘op’, ‘bij’, enz.

 

Tot zover het tweede artikel in onze reeks tutorials. Houd deze website goed in de gaten voor deel 3 waarin we dieper ingaan op wat er gebeurt nadat een auteur een tekst geschreven heeft, hoe u efficiënt en succesvol met auteurs communiceert, en hoe u voor totale ontzorging onze API plug-in kunt gebruiken. 


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!