Skip to main content

Zo ontvangt u met een team de perfecte teksten

Heeft u regelmatig teksten nodig over een zeer specifiek onderwerp? Of zoekt u een manier om een groot aantal teksten te bestellen en de productie hiervan goed in de gaten te kunnen houden? Dan is een TeamOrder een goede optie voor u.

Heeft u regelmatig teksten nodig over een zeer specifiek onderwerp? Of zoekt u een manier om een groot aantal teksten te bestellen en de productie hiervan goed in de gaten te kunnen houden? Dan is een TeamOrder een goede optie voor u.

Het voordeel van een TeamOrder is dat u een team volledig zelf kan samenstellen. Heeft u bijvoorbeeld teksten nodig over de laatste trends rondom smartphones, kies dan enkel voor auteurs met verstand van dit onderwerp. Alleen auteurs uit het door u samengestelde team hebben vervolgens toegang tot de nieuw geplaatste opdrachten. Voor de auteurs zijn teams dus een opdrachtenpool in miniatuurformaat; elke auteur kan zelf kiezen welke opdrachten interessant zijn om te schrijven. Mocht een auteur besluiten een opdracht te schrijven, dan wordt deze, net zoals bij andere opdrachtvormen, geblokkeerd voor andere auteurs.

Leer nu hoe u goede auteurs vindt en een persoonlijk team van experts samenstelt.

Stap 1: Maak een team voor uw opdrachten

Om een nieuw team samen te stellen, kiest u, nadat u bent ingelogd op textbroker.nl, voor de knop “Teams” onder het menukopje “Auteurs”. U krijgt nu een overzicht met uw reeds gemaakte teams te zien, waarboven een knop “Nieuw team samenstellen” staat. Deze knopt biedt u de mogelijkheid een team te vormen met auteurs van uw keuze.

In de eerste stap van dit proces geeft u uw team een veelzeggende naam, evenals een beschrijving. Het is hierbij belangrijk niet te vergeten dat een auteur op basis van deze informatie zal besluiten of het team – en de daarbij behorende opdrachten – interessant is of niet. In het volgende screenshot ziet u hoe dit scherm er voor auteurs uitziet:

De beschrijving, in te vullen in het veld “Informatie over dit team”, moet aangeven wat voor soort opdrachten het team kan verwachten. Om welke onderwerpen gaat het? Wat voor soort teksten verwacht u te ontvangen? Welke kennis is vereist? Vervolgens kunt u onder “Prijs per woord” vastleggen wat de vergoeding per woord is binnen het team. Dit bedrag moet tenminste 2,2 cent zijn. Hierbij geldt uiteraard dat een hogere beloning het aantrekkelijker maakt voor auteurs om zich aan te melden voor uw team en opdrachten te schrijven. Een hogere beloning zal dus niet alleen zorgen voor meer aanmeldingen, maar ook voor actievere schrijvers met meer motivatie en betrokkenheid.

Op het volgende scherm kunt u de vorm van het team kiezen. Moet het team voor iedereen toegankelijk zijn of wilt u zelf kiezen wie onderdeel uitmaakt van het team? Gesloten teams zullen voor auteurs enkel zichtbaar zijn nadat de auteur een uitnodiging van u heeft ontvangen. Een open team daarentegen is voor alle auteurs zichtbaar, mits ze voldoen aan het minimale schrijfniveau van het team (zie bovenstaand screenshot). Spreekt de naam en beschrijving van het team een auteur aan, dan kan de auteur zichzelf simpelweg aanmelden.

In de daaropvolgende stap kunt u aangeven of er voorwaarden verbonden zijn aan toetreding tot het team. Mocht dit het geval zijn, dan zal de auteur deze voorwaarden eerst moeten accepteren, alvorens toe te kunnen treden tot het team. Deze voorwaarden zijn uiteraard door uzelf te bepalen. Bij een team met opdrachten over specifieke landen kan er bijvoorbeeld de voorwaarde worden gesteld dat de schrijver in dit land is geweest.

In de laatste stap geeft u aan of u wilt dat schrijvers solliciteren voor uw team. Mocht u dit graag willen, dan kunt u een korte briefing opstellen op basis waarvan auteurs een korte voorbeeldtekst kunnen schrijven en inleveren. Op deze manier krijgt u een idee van de vaardigheden en schrijfstijl van een auteur. Bij een gesloten team, waarbij u handmatig auteurs uitkiest voor het team, is een dergelijke sollicitatie vaak niet nodig. Bij een open team is het, om te voorkomen dat auteurs zonder de juiste expertise zich aanmelden, echter wel aan te raden.

Druk vervolgens op “Plaatsen” om het oprichten van een team af te ronden.

Stap 2: Vind de juiste auteurs

Om geschikte auteurs te vinden voor uw team kunt u gebruikmaken van de zoekfunctie. Zoekt u bijvoorbeeld auteurs met specifieke IT-vaardigheden of kennis van sport? Maak dan gebruik van de auteurszoekfunctie, te vinden onder het menu “Auteurs”. Voer in het zoekveld relevante sleutelwoorden in, die van toepassing moeten zijn op de auteur. Op deze manier kunt u gemakkelijk en snel alle geregistreerde auteurs doorzoeken, zodat u voor vrijwel elk onderwerp een geschikte schrijver zal vinden. Door daarbij gebruik te maken van de optie “recent actief” verhoogt u de kans dat de gevonden auteurs direct tot uw beschikking staan.

Auteurs kunnen de volgende informatie in hun profiel aangeven. Dit zijn ook de velden waar u op kunt zoeken.

  • Hobby’s en interesses
  • Vakkennis
  • Vaardigheden, opleiding en beroep
  • Bijzondere kwalificaties
  • Talen waarin de auteur schrijft
  • Steden en landen waar de auteur geweest is of kennis van heeft

U kunt bij het uitnodigen van een auteur voor uw team een persoonlijk bericht versturen naar de auteur. Heeft u het profiel van een interessante auteur gevonden, stuurt u dan via de link “Auteur aan een team toevoegen” een uitnodiging voor uw team.

Stap 3: Maak opdrachten beschikbaar voor het team

Heeft u een team samengesteld en zijn de auteurs klaar om voor u te gaan schrijven? Zorg dan dat er opdrachten beschikbaar komen. Doe dit door in uw account, onder de knop “Opdrachten”, op “Nieuwe opdracht” te klikken. Onder de blauwe titel “TeamOrder” kiest u vervolgens voor “Opdracht plaatsen”. In het daaropvolgende scherm stelt u een briefing in, evenals voor welk team de opdracht beschikbaar moet zijn.

LET OP: In sommige gevallen is het raadzaam om eerst teamopdrachten te plaatsen en daarna auteurs uit te nodigen. Een auteur krijgt namelijk wel een mailtje wanneer hij of zij tot een team toegelaten is, maar niet wanneer er nieuwe opdrachten in een team beschikbaar zijn. In het auteursaccount staat natuurlijk wel duidelijk dat uw team nieuwe opdracht beschikbaar heeft gesteld.

Gebruik teamberichten voor een vlotte communicatie met uw team

Zodra u een team van auteurs heeft samengesteld kunt u eenvoudig een bericht naar alle auteurs van dat team sturen. Bent u tevreden met het geleverde werk? Wellicht is het een goed idee de auteurs enkele lovende woorden te sturen, hetgeen motiveert en zorgt voor meer betrokkenheid. Heeft u meerdere malen om dezelfde revisies moeten vragen? Stuur een bericht en wijs alle auteurs tegelijk hierop, zodat alle schrijvers op de hoogte zijn van uw wensen.

TeamOrders zijn uitermate geschikt voor grotere projecten. U zult merken dat de auteurs zich snel aanpassen aan uw eisen en wensen. Met behulp van uw feedback zullen de teksten steeds beter worden. Het door u samengestelde team staat tot uw beschikking en het afronden van projecten zal een stuk vlotter verlopen.

We wensen u veel succes en een goede samenwerking met uw team!


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!