Skip to main content

Zo word je fulltime auteur bij Textbroker

Veel auteurs op Textbroker gebruiken het platform om af en toe wat bij te verdienen. Je hebt helemaal zelf in de hand wanneer je teksten schrijft, wat het perfect parttime werk maakt. Wil je graag de overstap van parttime naar fulltime maken? Ook dat kan op Textbroker, want er zijn altijd genoeg opdrachten om uit te kiezen. Met behulp van deze tips maak je de overstap naar fulltime auteur een stuk makkelijker.

 

Creëer een duidelijk schema

 

Schrijven doe je het beste zonder afleidingen, dus het is fijn om een vast schema te hebben met afgebakende stukken tijd waarin je aan je teksten werkt. Bepaal op welke dagen je wilt gaan schrijven en houd deze zo veel mogelijk vrij. Probeer het behapbaar te houden door je dag in kleine stukken te verdelen. Ga bij jezelf na hoe lang jij geconcentreerd kunt werken voordat je je focus verliest. Geef jezelf op tijd een pauze zodat je mentale ademruimte hebt. Op deze manier houd je jezelf fit en begin je iedere schrijfsessie weer met genoeg energie.

 

Stel realistische doelen

 

Een gemiddelde freelancer werkt ongeveer 36 uur per week, maar hoe je die tijd invult is ontzettend persoonlijk. Sommige mensen floreren tijdens een vierdaagse werkweek, terwijl anderen liever kortere werkdagen, maar een langere werkweek hebben. Bekijk wat het beste voor jou werkt, zodat je altijd de beste teksten levert. Blijf ook realistisch en neem niet te veel opdrachten tegelijkertijd aan. Het is misschien verleidelijk om een grote hoeveelheid werk te hebben, maar het kan ook voor deadlinestress zorgen. Door goed te plannen en realistische doelen te stellen, geef je jezelf voldoende ruimte om goed werk te leveren.

 

Grijp nieuwe onderwerpen aan

 

Flexibiliteit is essentieel wanneer je fulltime auteur wilt worden. Dat geldt niet alleen voor je werkuren, maar ook voor de onderwerpen waarover je schrijft. Heb je een heel specifieke specialiteit en wil je het liefste altijd over dat onderwerp schrijven? Dan maak je het jezelf waarschijnlijk erg moeilijk. Er is maar een beperkte hoeveelheid werk verkrijgbaar, dus een open mindset brengt je veel verder. Wees niet bang om opdrachten over nieuwe onderwerpen aan te grijpen zodat je jezelf als schrijver blijft ontwikkelen. Des te flexibeler je bent, des te meer opdrachten er voor het grijpen liggen.

 

Zorg dat je jezelf specialiseert

 

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar flexibiliteit en specialisatie gaan hand in hand. Er zijn altijd wel onderwerpen waar jij het liefste over schrijft. Misschien heb je een relevante opleiding gevolgd of is er gewoon een onderwerp waar je heel veel over weet. Probeer dit soort specialiteiten te omarmen. Grote kennis over bepaalde onderwerpen zorgt er namelijk voor dat je je van andere auteurs onderscheidt. Weet jij alles over financiën en zet je met gemak een economisch verhaal op papier? Dan zullen klanten uit deze sector jou het liefste willen inschakelen. Probeer minstens drie van dit soort specialisaties te ontwikkelen om je kansen te spreiden. Vergeet niet om deze specialisaties te benoemen in je Textbroker profiel!

 

Voorkom een burn-out

 

Helaas ligt een burn-out altijd op de loer wanneer je als fulltime freelancer werkt. Vooral wanneer je in korte tijd veel teksten moet schrijven, merk je dat schrijven ontzettend veel mentale energie kost. Probeer een eventuele burn-out te voorkomen door rekening te houden met de volgende signalen die op een naderende burn-out wijzen:

 

  • Prikkelbaarheid.

 

  • Minder productiviteit.

 

  • Het maken van makkelijk voorkombare fouten.

 

  • Belangrijke deadlines vergeten.

 

  • Fysieke klachten zoals hoofdpijn of pijn aan je pols.

 

  • Weinig tot geen creativiteit.

 

Merk je dat het ontvangen van nieuwe DirectOrders je niet blij maakt, maar stress oplevert? Dan loop je mogelijk tegen een burn-out aan. Dat is niet alleen schadelijk voor je eigen gezondheid, maar kan je ook toekomstige klanten kosten. Probeer dus goed voor jezelf te zorgen, zodat je nooit te veel van jezelf vraagt.

 

Leer de managers van Textbroker kennen

 

Textbroker is dan wel een anoniem platform, maar er zit een heel team van enthousiaste managers achter. Zij staan voor je klaar wanneer je vragen of advies nodig hebt over je werk op het platform. Wees dus niet bang om ze een mail te sturen wanneer je tegen de volgende problemen aanloopt:

 

  • Onduidelijke instructies van een klant.

 

  • Te krappe deadlines die je niet gaat halen.

 

  • Problemen met een specifieke klant.

 

  • Vragen over betalingen.

 

Des te langer je actief bent op Textbroker, des te beter je de managers leert kennen. Zit je ooit in een periode met weinig werk? Dan kun je ze gerust een mail sturen en vragen of zij eventueel wat opdrachten voor je hebben klaarliggen. Ze zullen altijd hun best doen om met je mee te denken, waardoor je werk als fulltime auteur een stuk makkelijker wordt.

 

Onderhoud je relatie met klanten

 

Veel fulltime auteurs op Textbroker werken grotendeels aan DirectOrders en TeamOrders. Dat klinkt ideaal, maar hoe kom je aan deze opdrachten? De overstap van OpenOders naar DirectOrders lijkt misschien intimiderend, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je moet beginnen met het onderhouden van goede relaties met je vaste klanten. Probeer altijd goed werk te leveren en neem contact met ze op wanneer je vragen hebt over een opdracht. Dit zorgt voor een vertrouwensband, waardoor ze jou meteen weten te vinden wanneer ze nieuwe opdrachten hebben. Deze vaste klanten kunnen je ook weer aanbevelen bij collega’s, waardoor je klantenbestand alleen maar groeit. Dat is mooi, want een grote hoeveelheid vaste klanten zorgt voor een betrouwbare inkomstenstroom.

 

Weet wanneer je een stapje terug moet doen

 

Geen enkele schrijver kan dag na dag op het beste niveau blijven presteren. Je mentale energie is soms gewoon op, dus het is belangrijk om op tijd rust te nemen. Dat is lastig, want als fulltime auteur wil je natuurlijk het liefste iedere opdracht aannemen. Toch is het belangrijk om realistisch te blijven: heb je de energie om een goede tekst te schrijven? Zo niet, dan is het belangrijk om echt even tijd voor jezelf te nemen. Neem een vrije dag of plan een week vakantie in. Laat klanten weten dat je even niet beschikbaar bent en geef ook aan wanneer ze je weer terug mogen verwachten. In je profiel bij Textbroker kun je zelf aangeven op welke data je afwezig bent, zodat je met een gerust hart even kunt bijkomen.

 

Conclusie

 

Wanneer je fulltime auteur bij Textbroker wilt worden, is het belangrijk om structuur aan te brengen in je dag. Vergeet bovendien niet om realistische doelen te stellen, want geen enkele auteur kan tientallen DirectOrders per dag schrijven. Wees niet bang om over nieuwe onderwerpen te leren, maar specialiseer je ook in een paar onderwerpen. Zo weten klanten je altijd te vinden. Neem op tijd rust om een burn-out te voorkomen, zodat je altijd de best mogelijke teksten kunt leveren. Het loont bovendien om de managers van Textbroker te leren kennen, net als je vaste klanten. Zo heb je een veelzijdig netwerk waardoor jij fulltime aan de slag kunt bij Textbroker.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!