Skip to main content

Samenwerking met auteurs kun je niet afdwingen

Lichaam en handen van een vrouw die met een laptop op de schoot zit te typen. Ze zit op een zwarte sofa en ze draagt een oranje-rose blouse.

 

Het begint met communicatie en een goede briefing

 
Het eerste contact met auteurs komt meestal tot stand doordat klanten een zogenoemde Open Order plaatsen. Dit zijn opdrachten die je plaatst doormiddel van het publiceren van een online briefing op de Textbroker “marktplaats”. Een Open Order kan opgepikt worden door een auteur uit de pool van Textbroker auteurs. Dit zijn duizenden actieve auteurs. Bij het plaatsen van een Open Order is het mogelijk om te filteren op sterrenniveau. Daarmee garandeer je dat jouw tekst wordt geschreven op het gewenste niveau. Op 4-sterrenniveau mag je bijvoorbeeld verwachten dat een relatief complexe briefing begrepen wordt door auteurs.
Geschikte auteurs worden vaak ontdekt door klanten na het plaatsen van Open Orders. Binnen de Open Order is het mogelijk om het pseudoniem van de betreffende auteur zien. Met dit pseudoniem is het mogelijk om via het interne berichtensysteem van Textbroker met de auteur te communiceren. Verder kan de klant relevante informatie over de auteur vinden binnen het Textbroker systeem. Zo is het voor beide partijen mogelijk om een duurzame werkrelatie opbouwen.
 

Diepgaande samenwerking voor veeleisende tekstprojecten

 
Het zoeksysteem van Textbroker geeft toegang tot duizenden auteurs en maakt het mogelijk om op categorieën en vaardigheden te filteren. Dit is handig om de juiste auteur te vinden die precies kan gaan schrijven zoals jij dat wilt.
De auteur van jouw keuze kun je zogenaamde Direct Orders of Team Orders vergeven. Auteurs zijn hier blij mee omdat dit hogere verdiensten voor hun betekent. Bij Direct Orders werken klanten met één auteur samen binnen een tekstproject. Bij Team Orders wordt er met meerdere auteurs samengewerkt binnen één tekstproject.

Schaalvoordeel van Textbroker

 
De thema’s en schrijfstijlen die klanten in hun teksten terug willen zien zijn ontelbaar. Daarom is het van belang om jouw eigen team van auteurs continue uit te breiden. Denk er bijvoorbeeld aan om de pseudoniemen van alle auteurs waarmee jij samenwerkt netjes op een rijtje te hebben. Functies binnen het Textbroker systeem ondersteunen jou hierin. Maak voor jezelf ook een overzicht van de prestaties die auteurs leveren en hoe dit in relatie staat met het volgende:
 
– Kwaliteit van de briefing.
– Thema waarover en taal waarin geschreven wordt.
– Team waarbinnen wordt samengewerkt.

 
Lees voor een wat uitgebreidere omschrijving van de samenwerking met auteurs het blog onder de volgende LINK

Stefan verzorgd online-content-marketing voor Textbroker Nederland en UK. Buiten deze marketingactiviteiten is hij actief als freelancer bij Textbroker en hij houdt zich bezig met internationale tekstprojecten.

geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!