Skip to main content

Textbroker vanuit het perspectief van een auteur

Wat vinden auteurs eigenlijk van Textbroker? En welke tips willen zij met u delen? Auteur van het eerste uur Geert vertelt.

Textbroker kan natuurlijk zelf altijd leuk alle voordelen voor auteurs op een rijtje zetten, maar men wil ook wel eens een neutrale mening horen. Een van onze auteurs was zo vriendelijk om zijn ervaring met Textbroker op een rijtje te zetten. Bij deze zijn mening, ongecensureerd en eerlijk.

Hallo, mijn naam is Geert en ik ben sinds eind april 2012 een trouwe auteur bij Textbroker.

Ik moet zeggen dat het schrijven an sich mij goed afgaat en ook erg leuk is om te doen; de opdrachten zijn zeer divers en bieden alle ruimte voor je eigen creatieve invulling. Ik bekijk een bepaalde opdracht goed, kijk op internet of er voldoende informatie voorhanden is (want je wilt wel weten waar je het over hebt) en als dat zo is, ga ik lekker aan de slag.

 

Wat is leuk aan het schrijven voor Textbroker?

Waar ik persoonlijk mijn voldoening uit haal, is dat de opdrachtgevers regelmatig de ingeleverde teksten beoordelen en voorzien van commentaar. Dit is fijn voor mij, omdat ik zo de juiste feedback krijg en omdat ik gewoon een kick krijg van tevreden opdrachtgevers. Zeker als men zo tevreden was over je teksten dat ze voor de volgende keer jou direct benaderen om hun volgende opdracht te schrijven (een zogeheten DirectOrder), nou, dan weet ik dat ik het goed gedaan heb en dat geeft mij een heel voldaan gevoel.

Wat mij verder erg bevalt aan het systeem van Textbroker is dat je nergens aan vast zit en dat je rechtstreeks kunt communiceren met opdrachtgevers. Als je een keer geen tijd (of geen zin) hebt, dan schrijf je een week niet – niemand die daar moeilijk over doet. Als ik vast zit in een opdracht, of ik heb wat verduidelijking nodig, dan is het makkelijk en snel om de opdrachtgever te bereiken en zo een en ander na te vragen. In de regel krijg je snel bericht terug, waardoor je weer verder kunt.

 

Verdiensten

Het hangt er natuurlijk helemaal van af waar je graag over schrijft en hoeveel tijd je hebt, maar ik denk dat je gemakkelijk 2 tot 400 euro per maand kunt verdienen via Textbroker. Tot nu toe, ik spreek over een tijdsbestek van net iets meer dan drie maanden, heb ik ongeveer 550 euro verdiend. Geen enorm bedrag, maar ik heb dan ook niet altijd even veel tijd om te schrijven; daarnaast is die 550 euro wel gewoon helemaal extra en kan ik daar leuke dingen van doen. Afgezien daarvan, als ik per maand een dikke 150 euro extra kan verdienen door dingen te doen die ik gewoon leuk vind – dan ben je toch een gelukkig mens, of niet?

 

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn die er, al zijn ze eigenlijk te basaal om op te noemen. Toch doe ik dat even:
Omdat ik redelijk veel DirectOrders krijg, zit ik af en toe toch wel met een bepaalde tijdsdruk. In de voetballerij zouden ze dit een luxeprobleem noemen, maar toch is het soms best lastig, omdat je je opdrachtgevers niet teleur wilt stellen en tegelijkertijd ook wel tijd voor jezelf of je gezin wilt vrijmaken (zeker als je er net als ik nog een drukke baan naast hebt).

Zelf zou ik het prettig vinden als er in de editor van TB ook een mogelijkheid zou zijn om speciale leestekens te plaatsen, nu schrijf ik vanuit Word en kopieer ik de tekst naar het invoerveld. Echter als je er dan achter komt dat je een leesteken vergeten bent moet je weer terug naar Word om een en ander te corrigeren. Geen ramp, wel af en toe vervelend.

En tot slot, je bent toch afhankelijk van de opdrachten die er geplaatst worden. Soms is de opdrachtbeschrijving veel te vaag, waardoor je er niet eens aan wilt beginnen, of is er op internet te weinig over te vinden. Je moet dan een afweging maken; ik kan dan wel het hele internet afzoeken, maar als dat uiteindelijk dan twee euro oplevert, begin ik er liever niet aan. En natuurlijk, als er geen opdrachten zijn, of geen voor jou geschikte opdrachten, dan valt er niets te schrijven.

Zoals gezegd, dit zijn een paar kleine dingen die nou eenmaal zo zijn. Al met al echter ben ik erg blij met Textbroker omdat het contact met het team en de opdrachtgevers erg fijn is, ik er een positief gevoel bij krijg, ik mijn schrijfkwaliteiten op een prettige manier kan uitbreiden en tot slot natuurlijk omdat ik er een leuk centje bij verdien!


Reacties

Simone Snakenborg 9. november 2017 - 10:23

Opmerkelijk dat je zoveel verdient! Ik ging ervan uit dat in 28 per woord zou krijgen. Dus vol ijver begon ik aan mijn eerste tekst. Ik las me in en drie uur later stond er een tekst die mijns inziens aan alle eisen en wensen van de opdrachtgever voldeed. Toen ik de tekst inleverde, kwam opeens het tarief tevoorschijn: nog geen cent per woord! Bovendien betalen ze niet uit onder de tien euro. Sorry hoor, ik ben boos en voel me opgelicht.

Beantwoorden

Emile Haffmans 15. november 2017 - 9:20

Dag Simone, bedankt voor je bericht! Jammer natuurlijk om te horen dat je niet tevreden bent.

Onze auteursvergoedingen worden op een aantal plekken op de website uitgelegd. Zo kan je ze lezen onder "Vergoeding en voorwaarden voor auteurs" (https://www.textbroker.nl/auteurs-vergoeding-voorwaarden) en staat er bij elke opdracht (nog voordat je met de opdracht aan de slag gaat) aangegeven wat de te verwachten verdiensten van de betreffende opdracht zijn.

Je ziet het uiteraard ook achteraf, dat klopt. Onder andere bij het inleveren van de opdracht (aan de hand van het aantal woorden dat je hebt geschreven) en op de pagina "Statistieken", waar je een overzicht van al je geschreven opdrachten kunt inzien.

We betalen inderdaad uit vanaf 10 euro (tot die tijd blijven je verdiensten op je account staan), hetgeen eigenlijk een vrij lage drempel is. Je kunt het relatief gemakkelijk met 1 of 2 tekstjes verdienen. Ook dit staat uitgelegd op de "Vergoeding en voorwaarden voor auteurs"-pagina, evenals bij onze veelgestelde vragen: https://www.textbroker.nl/faq/auteur.

Mocht je nog verdere vragen hebben, stuur ons dan even een mailtje op [email protected] We helpen je graag verder.

Beantwoorden

Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wilt u complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Bent u geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteert u van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heeft u relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestelt u snel en eenvoudig uw tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!