Skip to main content

Verander je deeltijd Textbroker hobby in een voltijd baan

Attractieve vrouw die achter een modern en rommelig bureau zit met een kop koffie en een apple laptop

Textbroker huistvest net zo’n grote diversiteit aan opdrachtgevers als auteurs. Van studenten tot professionele tekstschrijvers, van 17 jaar tot diep in de pensioengerechtige leeftijd. Iedereen is welkom bij Textbroker. Voor wie zich wil ontwikkelen tot veelzijdig auteur, biedt ons platform alle kansen. Hoe bouw je jouw werk voor Textbroker uit naar een voltijd baan als auteur? 4 tips.

1. Verbreed je portfolio

Kom je een lastig onderwerp tegen, maar wil je toch proberen om de opdracht aan te nemen? Gewoon doen. Denk als auteur bij een lastige tekst nooit ‘dit kan ik niet’. We hebben allemaal moeten leren lopen, praten en lezen. Hoe meer onderwerpen je oppikt, hoe sneller je ervaring groeit en hoe rijker je tekstuele portfolio wordt. Geniet ervan. Hoe leuk is het om elke dag weer te groeien als auteur. Hoe spannend is het om je vakkennis te vergroten. Of om te communiceren met interessante opdrachtgevers.

2. Benut jouw productiefste tijd van de dag

De een tikt het liefst ’s avonds, de ander zit bij het ochtendgloren al achter de pc om achter elkaar mooie content te produceren. Zoek uit wat jouw productiefste tijd van de dag is zijn en gebruik die tijd ten volle. In je ‘poweruren’ komt in 3 uur tijd meer moois uit je toetsenbord dan in 6 uur van je mindere uren. Schrijf in je productieve uren de moeilijkste teksten en houd de andere tijd over voor content die zich als vanzelf schrijft. Via deze aanpak ben je – voor je het weet – een hele dag verder en heb je een top productie gedraaid.

3. Yes we can!

Wie niet waagt, die niet wint. Zeg dus vooral overal ‘ja’ op. Bijvoorbeeld bij teamopdrachten. Of bij grote, vaak tientallen opdrachten van één klant. Grijp de kans om de hele dag lekker in de flow te komen en ervaring op te doen met weer een nieuw onderwerp. Voor gedreven auteurs is niets te gek en alles een kans om je skills als schrijver in snel tempo naar een hoger niveau te tillen.

4. Maak een realistische planning

Merk je na een tijdje dat je Direct Orders begint te krijgen? Of regelmatig uitnodigingen voor teamorders in je inbox vindt? Gefeliciteerd, dat is het teken dat jouw auteurschap van deeltijd naar voltijd groeit. Wil je alles binnen de deadline kunnen inleveren, dan geldt: voorbereiding is het halve werk. Maak dus een goede planning. Plan de lastigste teksten in je beste uren en houd voldoende tijd over voor bijvoorbeeld herzieningsverzoeken.
Wie veel schrijft, kan na verloop van tijd een goede inschatting maken van de tijdsinvestering voor een tekst.

Op de beloning hoef je bij Textbroker nooit lang te wachten. Omdat teksten na 3 dagen moeten worden geaccepteerd (op een sporadisch verzoek om tekstherziening na) heb je snel profijt van je werk. Ook een mooie klantbeoordeling stimuleert om nog meer mooie content te maken. En natuurlijk kun je elke week je verdiensten laten uitbetalen. Alle redenen om je deeltijd hobby als Textbroker schrijver op te schalen naar een fulltime professie als auteur!

Lees ook ons blogartikel met de titel “Beginnen bij Textbroker: dit heb je nodig”. Hier vind je praktische informatie over de eerste stappen die je moet nemen om als auteur bij Textbroker aan de slag te gaan.


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!