Skip to main content

Hoe kan je als freelance auteur bij Textbroker groeien?

Drie cactussen met daaronder de spreuk 'Grow at your own pace'.

Bij Textbroker krijg je alle kansen om jezelf te ontwikkelen als freelance auteur. Niet alleen door het grote aanbod aan opdrachten en de veelheid aan onderwerpen, maar ook door steeds hoger te proberen ranken in het classificatiesysteem. Schrijf je tijdens je studie af en toe wat teksten om een zakcentje bij te verdienen? Wil je naast je job nog wat bijverdienen? Of schrijf je gewoon heel graag? Bij Textbroker kun je je schrijfkunsten op elk niveau ontwikkelen. Heb je je eerste teksten geschreven, lees hier dan verder hoe je bij Textbroker kunt groeien als auteur.

Oefening baart kunst

Begin je net bij Textbroker? Probeer dan zoveel mogelijk opdrachten aan te nemen én af te werken. Hoe meer je schrijft, hoe sneller je jouw eigen stijl ontwikkelt en hoe beter je zicht krijgt op je interessegebieden en talenten. De ene blijkt bijvoorbeeld een ster in beeldend schrijven te zijn, de andere weet juist weer op commercieel gebied te overtuigen. Door veel te schrijven, ontdek je al gauw jouw niche en daar kan je je dan op toeleggen. Hoe minder tijd je moet investeren in onderzoek naar het onderwerp, hoe winstgevender je werk zal zijn.

Om er zeker van te zijn dat onze auteurs op het juiste sterrenniveau schrijven, beoordelen we regelmatig de teksten van onze auteurs. Zien we dat je teksten erop vooruit gaan, dan kan je een hogere classificatie toegekend krijgen. Oefening baart kunst, en dat is zeker ook bij schrijven het geval.

Feedback van onze redactie omzetten in de praktijk

Bij elke beoordeling krijg je feedback over je teksten: ofwel korte feedback als je het al goed doet ofwel uitgebreide feedback als het nog op verschillende vlakken beter kan. Met de tips die we geven, willen we je helpen om betere teksten te schrijven. Lukt het je om onze aanwijzingen in de praktijk om te zetten? Met andere woorden, zien we bij je volgende beoordeling dat bepaalde fouten niet meer voorkomen? Dan is dat voor ons een duidelijk teken dat je als auteur aan het groeien bent.

Jezelf bijscholen op vlak van spelling, grammatica en stijl

Schrijven is een vak. Dat betekent dat je goed op de hoogte dient te zijn van de spelling- en grammaticaregels van de Nederlandse taal. Je hoeft dus niet te wachten tot je van ons een beoordeling krijgt om te weten waar het beter kan. Er zijn voldoende taalwebsites die kan raadplegen als je met vragen zit. Denk bijvoorbeeld aan www.woordenlijst.org als je niet weet hoe je een samenstelling schrijft, of www.onzetaal.nl als je twijfels hebt over het kommagebruik.

Verdiep daarnaast je interesse en kennis door bijvoorbeeld een cursus of training te volgen. Of neem deel aan een schrijfwedstrijd en daag jezelf extra uit. Geef daarbij jezelf de tijd en de mogelijkheden om als schrijver te groeien.

Deadlines van opdrachten en afspraken met de opdrachtgever respecteren

Bij Texbroker gaat het echter niet alleen om het afleveren van goede teksten. We hechten ook veel waarde aan het respecteren van deadlines en de afspraken die je maakt met de opdrachtgever. Je helpt jezelf als auteur door de deadlines aan te houden die je aan klanten belooft. Op die manier wordt je onthouden als betrouwbare en toegewijde auteur. Planning en kunnen omgaan met (strakke) deadlines vormt een belangrijke factor bij professioneel schrijverschap.

Jezelf laten zien en opvallen door je inzet

Streef je ernaar goede, foutloze teksten te schrijven en zet je de aanwijzingen van de klant goed om? Heb je een uitgesproken schrijfstijl of weet je veel van een specifiek onderwerp af? Dan is de kans groot dat je TeamOrders en DirectOrders krijgt. Word je toegevoegd aan een team of zie je een DirectOrder verschijnen in je account? Dat betekent dat je bent opgevallen en dat opdrachtgever meer van jouw teksten willen.

Een goede verstandhouding met Textbroker en opdrachtgevers

De voorgaande tips moeten je al een goed beeld geven van hoe je als auteur bij Textbroker kan groeien. Als laatste kunnen we je nog meegeven dat we een professionele verstandhouding erg waarderen, zowel met opdrachtgevers als met de medewerkers van Textbroker. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën, laat het ons weten op [email protected]. Stap voor stap ontwikkel je jezelf tot de beste schrijver die je kunt zijn!


geen reacties beschikbaar


Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!