Skip to main content

Onze opdrachttypes en bijbehorende verdiensten

spaarvarken

Textbroker is een internationaal platform waar auteurs en opdrachtgevers elkaar vinden. Begin je bij ons als freelance tekstschrijver? Dan is het handig om te weten dat er verschillende opdrachttypes zijn. En elk opdrachttype hangt samen met een andere vergoeding. We hebben OpenOrders (de auteur kiest de opdracht), DirectOrders en TeamOrders (de opdrachtgever kiest de auteur). Om als auteur goed gevonden te worden, bijvoorbeeld aan de hand van interesses, branches en tekstsoorten, is het belangrijk dat je je profiel invult. Een duidelijk profiel kan je veel profijt opleveren. En hoe meer teksten je schrijft voor Textbroker, hoe meer je kunt laten zien wat je in huis hebt. Dat maakt schrijven voor Textbroker alleen maar leuker.

OpenOrders: keuze uit tal van onderwerpen

OpenOrders zijn de opdrachten die voor iedereen op jouw schrijfniveau (en hogere niveau’s) toegankelijk zijn. Een 3-sterrenopdracht kan bijvoorbeeld door de 3-, 4- en 5-sterrenauteurs worden geschreven. Meestal zijn er tientallen of zelfs honderden OpenOrder in een veelheid aan onderwerpen beschikbaar. Er zit dus altijd wel een opdracht tussen waar je direct mee aan de slag kunt. Dat is handig als je snel veel schrijfervaring wilt opdoen.

Deze vorm van opdrachten heeft een vastgelegde vergoeding. Wat je verdient per woord hangt samen met het niveau waarop je schrijft. De prijs per woord vind je bij onze vergoeding en voorwaarden.

DirectOrders: speciaal voor jou

DirectOrders zijn voor elke Textbroker-auteur de krenten uit de pap. Een DirectOrder betekent namelijk dat je positief opvalt met je teksten, waardoor een opdrachtgever speciaal aan jou meer opdrachten stuurt. Opdrachtgevers kiezen jou omdat je eerder een goede tekst voor ze geschreven hebt, of omdat je een bijzonder talent of ervaring in je profiel laat zien.

Bij DirectOrders bepaal je zelf je tarief. Je stelt de gewenste prijs per woord in je profiel in. Hou je tarief realistisch, maar wees ook niet te bescheiden: de opdrachtgever wil tenslotte jou hebben als auteur. Wil een klant je een opdracht toekennen, maar vindt hij je tarief te hoog? Dan kunnen jullie samen over de prijs onderhandelen. De nieuwe woordprijs geldt dan specifiek voor die ene opdrachtgever en kan je instellen via het klantspecifiek tarief. Die optie vind je als je op het klantnummer klikt.

TeamOrders: uiteenlopende groepsopdrachten

Krijg je een uitnodiging voor een teamopdracht? Dan ben je wellicht gekozen omdat je al eerder een goede tekst over een onderwerp schreef. Een andere mogelijkheid is dat de opdrachtgever je gevonden heeft dankzij je interesses of tekstervaring in je profiel. In teams schrijf je meerdere opdrachten die doorgaans allemaal dezelfde briefing hebben. Dit is tijdbesparend, want je hoeft je niet telkens opnieuw in te lezen in het onderwerp. Vaak zijn het ook nog eens erg leuke onderwerpen, zoals reisverhalen of hotelbeschrijvingen. Je werkt dan samen met enkele auteurs en de opdrachten zijn alleen voor jullie beschikbaar.

Het tarief bij TeamOrders is hetzelfde voor alle deelnemers in het team. Vaak ligt de verdienste wel iets boven het tarief van de OpenOrders, wat het extra aantrekkelijk maakt om in zo’n team aan opdrachten te werken.


Reacties

Een typische dag bij Textbroker vanuit het perspectief van Romy, projectmanager bij Textbroker Benelux | Textbroker 6. oktober 2022 - 12:12

[…] Meer over de verschillende typen opdrachten en verdiensten bij Textbroker ontdek je hier. […]

Beantwoorden

Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!