Skip to main content

Een typische dag bij Textbroker vanuit het perspectief van Romy, projectmanager bij Textbroker Benelux

Vrouw die vele vormen van communicatie van alle kanten ontvangt

In januari heb je al kennisgemaakt met een aantal leden van het Textbroker Benelux team, in ons persoonlijke voorstelrondje.

Dit keer laten we je nader kennismaken met Romy, projectmanager bij Textbroker Benelux. We hebben Romy een paar vragen gesteld over haar werk, om je extra inzicht te geven over de afhandeling van de verschillende opdrachten op ons Nederlandse platform. Romy weet namelijk alles van Managed-Service-projecten en de ideale auteurs! Daar vertelt ze hier graag over.

 

Wat houdt jouw werk precies in?

 

Op het internationale platform van Textbroker ben ik een van de projectmanagers voor Textbroker Benelux. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de afhandeling van contentprojecten voor klanten, zoals de Managed-Service. In het verlengde daarvan regel ik ook het klaarzetten van de opdrachten voor de auteurs. Ik geef briefings door en zorg er in het Textbroker-systeem voor dat auteurs de schrijfopdrachten kunnen oppakken. Binnen de Managed-Service regel ik ook dat de geschreven teksten worden gecontroleerd en gecorrigeerd, voordat ze naar de klant gaan. Hierbij is het belangrijk dat ik proactief te werk ga, zodat ik kan anticiperen op (tijds)issues bij klanten of auteurs.

 

Ik ben trouwens ook bezig met het monitoren van nieuwe Managed-Service-auteurs. Of met het zoeken van de juiste auteurs voor bepaalde opdrachten. Dan bekijk ik om welke onderwerpen het gaat, welke auteurs daarbij passen en wie we (direct) kunnen inzetten. Vul dus altijd jouw auteursprofiel goed in, het kan je de leukste opdrachten opleveren over topics die perfect bij jou passen.

 

Voor de Managed-Service werken we altijd met auteurs samen die we al wat beter kennen, van wie we weten dat ze goed en graag schrijven en dat ze zich aan deadlines kunnen houden. Daarom worden hier vooral DirectOrders geplaatst, opdrachten die bij één auteur terechtkomen. Heb je al veel opdrachten geschreven en zou je willen meeschrijven in de Managed-Service? Laat het ons zeker eens weten in een mailtje aan mailto:[email protected].

 

Meer over de verschillende typen opdrachten en verdiensten bij Textbroker ontdek je hier.

 

Tot slot bied ik support aan auteurs én klanten om iedereen goed op weg te helpen.

 

Hoe ziet je dag eruit?

 

Laat ik ermee beginnen dat elke dag anders is.

Ik start de dag met mails checken, zodat ik weet wat ik die dag ga doen. De projecten voor de Managed-Service hebben altijd prioriteit, zeker bij nieuwe projecten of als er een deadline aankomt. Vaak ben ik bezig om een project in gang te zetten of te begeleiden. Op de dag van de deadline handel ik alles netjes af en stel ik de factuur op voor de klant.

Ook handel ik telefoontjes af en beantwoord ik mails. En omdat we bij Textbroker elkaar onderling graag helpen, spring ik af en toe in bij collega’s of doe ik een (interne) vertaling.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

 

Het contact met heel veel verschillende mensen! Je leert super interessante mensen kennen, zowel auteurs en klanten, en ik geniet echt van het menselijke contact. Mijn visie is dat schrijven altijd mensenwerk zal blijven, dus je kunt hier ook van mens tot mens over spreken. Daarnaast kan ik echt smullen van de diversiteit aan onderwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er komt wel een opdracht voor binnen op Textbroker.

 

En wat is de grootste uitdaging?

 

Absoluut het balanceren van veel verschillende werkzaamheden en om alle ballen in de lucht te houden. Voor ieder project zijn veel verschillende taken uit te voeren, waardoor er per project iedere dag wel iets te doen is. Het is best een uitdaging om dat allemaal in goede banen te blijven leiden. Maar als het dan weer gelukt is en iedereen verder is geholpen, geeft dat een supergoed gevoel.

 

Heb je nog famous last words voor ons?

 

Nou en of! Voor mij wordt Textbroker nog steeds gemaakt door de mensen die er werken en die ervoor schrijven. We werken door heel Europa en over de hele wereld en je kunt terugzien dat er veel mensen met veel plezier werken voor Textbroker. Het platform heeft een jonge en actieve dynamiek en dat komt grotendeels door de auteurs. Jullie maken het platform dus tot wat het is! Ik hoop nog lang met iedereen bij Textbroker te mogen samenwerken, zowel met mijn collega’s en onze klanten als met onze geweldige auteurs, met jou dus.

 

Een vrouw zit aan de laptop en communiceert op verschillende manieren

 

Dit was tweede deel van een drietal interviews met het team van Textbroker Benelux. We schrijven deze interviews omdat we er trots op zijn dat Textbroker dit jaar alweer zijn 10e verjaardag viert. En omdat we zonder JOU nooit zover waren gekomen!

We nodigen je dus van harte uit om te reageren op dit artikel. Deel gerust of/hoe je je herkent in bepaalde situaties van contact tussen de projectmanager en jou als auteur. Hoe heeft dit artikel jouw perceptie van het werk van een projectmanager veranderd? Laat het ons weten via mailto:[email protected], we vinden het leuk om van je te horen!

 

 

Volgende keer…

 

In het derde en laatste deel neemt Emile je mee in zijn werk als accountmanager. Je krijgt een kijkje achter de schermen hoe Textbroker oplossingen biedt aan haar klanten en hoe contentprojecten en samenwerkingen worden opgestart.

Mis dus de volgende aflevering achter de schermen bij Textbroker Benelux niet


Reacties

Lodewijk 12. oktober 2022 - 10:41

Leuke kijk achter de schermen bij TextBroker en een mooi artikel!

Beantwoorden

angelika.jung-peeters 12. oktober 2022 - 13:15

Beste Lodewijk,
We zijn blij dat het artikel je bevalt – we vonden het ook leuk om het te schrijven en met jullie te delen. 🙂

Beantwoorden

rms 12. oktober 2022 - 12:02

Hey Romy, dank voor deze interessante tekst. Het geeft een duidelijk beeld wat je allemaal ‘achter de schermen doet’. Ik heb in het verleden heel goeie ervaringen met jou gehad, Dan daarvoor!

Beantwoorden

rms 12. oktober 2022 - 12:03

Hey Romy, dank voor deze interessante tekst. Het geeft een duidelijk beeld wat je allemaal ‘achter de schermen doet’. Ik heb in het verleden heel goeie ervaringen met jou gehad, Dank daarvoor!

Beantwoorden

angelika.jung-peeters 12. oktober 2022 - 13:13

Hartelijk dank voor deze leuke feedback, Rita! Ik heb het doorgestuurd naar Romy, die zeker blij zal zijn van je te lezen. 🙂

Beantwoorden

Marijke 13. oktober 2022 - 13:34

Leuk artikel. Je hebt het er maar druk mee! Bedankt voor alle goede ondersteuning

Beantwoorden

angelika.jung-peeters 13. oktober 2022 - 13:47

Heel graag, Marijke!
Dank jij voor de mooie commentaar 🙂

Beantwoorden

Roosmarijn 15. oktober 2022 - 15:59

"We werken door heel Europa en over de hele wereld."
Inderdaad Romy, dat vind ik ook zo leuk aan Textbroker: flexibele opdrachten, eigen tijdsindeling en dat allemaal vanuit onze eigen (internationale) kantoortjes.
Jij ook bedankt voor je hulp op afstand en succes met je afwisselende werk.
Groetjes uit Portugal 🙂

Beantwoorden

angelika.jung-peeters 17. oktober 2022 - 13:13

Groetjes terug!

Beantwoorden

Heeft u een vraag of opmerking bij een artikel? Laat het ons weten!

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

Managed-Service

Wil je complete tekstprojecten uitbesteden en de absolute topklasse in tekstkwaliteit ontvangen? Ben je geïnteresseerd in uitgebreide contentservices, zoals blogmanagement? Maak dan kennis met onze Managed-Service en profiteer van ons Alles-In-Eén-Pakket.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Self-Service

Heb je relevante up-to-date content nodig? Binnen Self-Service bestel je snel en eenvoudig je tekst naar wens – en dat tegen topvoorwaarden.

Nu gratis aanmelden als opdrachtgever!

Auteurs

Duizenden auteurs wereldwijd verdienen bij dé tekstmarktplaats Textbroker geld met hun teksten. Ze bepalen zelf wanneer en hoeveel zij schrijven en kunnen zich zo verzekerd zien van een flexibel inkomen. Lees hier hoe je jouw woorden omzet in klinkende munt.

Nu gratis aanmelden als auteur!